Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

PechaKucha-kveld: Fremtidens kreftbehandling på en time hovedbilde
mandag 
16:30
Kreftforeningens Vitensenter

PechaKucha-kveld: Fremtidens kreftbehandling på en time

Det skjer stadig store fremskritt innen kreftforskning, men vi er fortsatt ikke i mål.

Ta turen innom og hør seks forskere bruke åtte minutter hver på å fortelle om fremtidens kreftbehandling på en måte vi alle kan forstå.

Program og speakers:

«Strålebehandling – one-size-fits-all eller skreddersøm?»
Taran Hellebust Paulsen, medisinsk fysiker og forsker ved OUS/UiO

«Kreftsvulsten under lupen – håp når stråling ikke virker»
Heidi Lyng, forsker ved OUS

«Moderne protonstråling – er det bra og er det for alle?»
Petter Brandal, forsker og lege ved OUS

«Teranostikk – presisjonsdiagnostikk med PET og tilhørende radioaktiv persontilpasset behandling»
Rune Sundset, lege og leder for PET senteret ved UNN og forsker ved UiT

«Kan hypnose forebygge smerte og tretthet etter brystkreft?»
Henrik Børsting Jacobsen, psykolog og forsker ved UiO

«Kronisk fatigue etter kreft – om nålen i høystakken og snøen som falt i fjor»
Alexander Fosså, forsker og lege ved OUS

Hva er PechaKucha?
Presentasjonsformen PechaKucha betyr “lyden av folk som snakker” og var opprinnelig tenkt som en arena for idéutveksling og presentasjon innenfor kunst og design.
I dag er konseptet utvidet til mange andre fagområder, som når dyktige forskere presenterer det de brenner for på en tydelig, kort og lettfattelig måte.

Kreftforeningens PechaKucha-kveld kjøres kun live og er en del av Forskningsdagene 2023 som i år har energi som tema.

Tid og sted:

Mandag 25. september i Kreftforeningens Vitensenter i Kongens gate 6, Oslo.
Inngang på hjørnet av Rådhusgaten og Kongens gate.

Dørene åpner klokken 16.30 og programmet starter presis 17.00.

Les mer her.

Eventet er gratis og åpent for alle, men husk å sikre deg plass gjennom å melde deg på!

Påmelding her. 

Ta deg en kaffe og still gjerne spørsmål til forskerne etter programmet. Det blir lett servering.

—-

Benytt også anledningen til å utforske senterets mange spennende installasjoner før og etter programmet.

Les mer om Vitensenteret her.

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.