Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Påskeprogram på Teknisk Museum hovedbilde
lørdag 

Påskeprogram på Teknisk Museum

Bli med på morsomme påskeaktiviteter for hele familien på Teknisk Museum

Fra 27. mars til 4. april: Alt er digitalt nå som museet er stengt, men Teknisk Museum gleder seg til å treffe sitt publikum via de sosiale kanalene og tilby digitale påskeaktiviteter.

 

Program:

 • 27. mars: Elektroshow kl. 12–12.30
  Se opptak på vår Facebookside (legges ut kl. 15)

  Bli med inn i André sin spennende elektroverden! Her vises elektriske eksperimenter slik de ble utført på 17- og 1800-tallet. Du får også se Voltas elektriske kanon, den elektriske spinner, geisslerrøret, verdens første trådløse elektriske sender- og mottakerteknologi, og nordlys og sørlys i vår kopi av Kristian Birkelands “Terrella”.

  Passer hele familien, anbefalt fra skolealder. Vil også kunne fungere for mindre barn i samtale med en voksen.

   

 • 28. mars: Micro:bit orkesterkonsert med Captain Credible, kl. 20–21
  https://vimeo.com/event/823517

  Bli med på en helt spesiell interaktiv konsertopplevelse, med selveste Captain Credible! Her skaper du dine egne rytmer og melodier hjemme, som spilles av på roboter på museet i takt med musikken som fremføres.

  Dette blir en vill, energisk og helt annerledes konsertopplevelse, live fra Oslo vitensenters Teknolab! Passer for voksne og barn over 10 år.

   

 • 29. mars: Forhånds-omvisning i utstillingen Liv og død kl. 10–10.30
  https://www.facebook.com/events/806925506586299

  Preview for barnefamilier: Epidemi- og vaksinehistorie i museets nyeste utstilling Liv og død. Utstillingen er under ferdigstilling og åpningen er utsatt inntil videre, men denne dagen kan publikum få bli med en tur inn bak de lukkede dørerene og høre om Maren i myra, Finsenlampen og den første vaksinen.

   

 • 1. april: Halspastillbakeri i medisinkjøkkenet, kl. 10–10.30
  https://www.facebook.com/events/175942290841066

  Følg med på koking av halspastiller av ingefær og honning i Teknisk Museum sitt medisinkjøkken, og hør om historiske eksempler på at det faktisk kunne være straffbart å lage sine egne behandlingsmetoder.

  Hva er kvakksalveri, og finnes det fortsatt?
  Passer for hele familien.

   

 • 4. april: Vitenshow kl. 12–12.30
  https://vimeo.com/event/819747

  Ingen ferie uten vitenshow! Teknisk Museum sin publikumsmagnet skuffer ikke: Her blir det overraskende triks med flammer, røyk og smell!

  Passer for hele familien.

   

Relaterte saker

Eventbilde: Kjøkkenveien til historien
torsdag
00:00

Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? Fem kjøkken fra middelalderen til 1950 er bygget opp i utstillingen.

Eventbilde: Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie
torsdag
00:00

Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

Eventbilde: Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag
torsdag
12:00

Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.