Søk i Aktiv i Oslo

Påskeferie-aktiviteter for hele familien hovedbilde
lørdag 
10:00
Norsk Teknisk Museum

Påskeferie-aktiviteter for hele familien

Besøk Norsk Teknisk museum i påskeferien.

Museet er åpent 10–17* hver dag mellom 1. og 10. april.
*Torsdag 6. april har de åpent helt til kl. 19 

Aktivitetsprogram:

12.00, 14.00 og 16.00: Modelljernbanen

De starter en av museets modelljernbaner. Følg med på tog og karuseller som beveger seg! Kanskje finner du Superman og Batman? Modelljernbanen finner du ved vannhjulet i museets 3. et. Du kan ta trappa opp fra resepsjonen.

11.00–11.30: Planetariet

En fortellerstund om stjerner, planeter og historier om stjernebildene. Passer fra syv år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i foajéen. 1. et.

11.00 – 12.00: Åpen Teknolab

Bli med og test ut en radiostyrt bil, generere dine egne AI-bilder eller hva med å tegne med en sandskriver? Passer for alle. Møt opp ved Teknolab i 1.etasje.

12.00-12.30: Mumien Maren (kun 6. – 9. april)

Tenk om kroppen din havnet på museum når du døde? Hør om livet etter døden for mumien Maren, en av deres viktigste og kanskje mest kontroversielle museumsgjenstander. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 7 i foajeen.

13.00–13.40: Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kaféen.

13.00 – 14.00: Enkel spillprogrammering

Har du runda alle spillene dine hjemme og leter etter noe nytt? Lær deg heller enkel spillprogrammering på Teknisk museum med MakeCode Arcade og lag ditt eget spill – Jordbærtaco! Passer best for de over 10 år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i resepsjonen.

14.00 – 16.00: Påskeverksted

Bli med å dekorere laserkuttet påskepynt som varer i år etter år. Passer for alle. Drop-in i Teknoteket.

Foto: Lars Opstad/Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Ridetime for lett øvede hos EKT
lørdag
16:00

Ridetime for lett øvede hos EKT

Timen for lett øvede er et tilbud til ungdom fra 12 år og oppover. Undervisning i grunnleggende dressur med muligheter for kavalett og bomarbeid.

Eventbilde: Oppdag havet-utstilling
søndag
00:00

Oppdag havet-utstilling

En utstilling som må oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet.

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
søndag
00:00

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.