Arrangementet er fullført.

Paneldebatt – Hva skjer med byen min? hovedbilde
torsdag 

Paneldebatt – Hva skjer med byen min?

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 08.40.33

Museet for Samtidskunst 07. mai 2015

De retter et kritisk blikk mot den massive byutviklingen i Oslo, og i andre byer. Hvem bestemmer over denne utviklingen? Er de nye offentlige områdene til for alle? Hvordan blir de nye boligområdene i storbyens randsoner å leve og bo i?

Paneldeltakerne for kvelden er:

Erling Fossen er forfatter, urbanist, samfunnsdebattant og tidligere NRK-programleder. Han har skrevet en rekke bøker om emner som urbanisme og politisk teori.

Heidi Bergsli har nettopp levert sin doktorgradsavhandling om byutvikling i europeiske byer. Hun har vært aktiv i debatten omring byutvikling og hvordan den påvirker det sosiale rommet og individet, særlig har hun vært opptatt av byrommet i Fjordbyen.

Arild Eriksen og arkitektkontoret Eriksen Skajaa har gjort seg bemerket med å kombinere en tydelig sosial profil med ordinær, kommersiell arkitekturpraksis. Blant annet har Eriksen Skajaa Arkitekter sammen med brukerne av Hauskvartalet i Oslo tegnet et byøkologisk boligprosjekt med stor grad av fellesskapsløsninger.

Tid fra kl. 17.00 – 18.00

Relaterte saker

Eventbilde: Musikalkurs  på Sentralen
fredag
16:00

Musikalkurs på Sentralen

Er du mellom 8- 10 år? Har du lyst til å lære teater, sang og dans? Nå har du sjansen! Om du har liten eller ingen erfaring fra før av spiller ingen rolle

Eventbilde: Rania Broud: Når rituelle praksiser møter europeisk teaterinnflytelse
torsdag
09:00

Rania Broud: Når rituelle praksiser møter europeisk teaterinnflytelse

Marokkansk teater befinner seg i krysningspunktet mellom egen fortellertradisjon, det europeiske teateret og som kulturbevaring av folklore. Foredraget holdes på norsk.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Cabernet Sauvignon
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er i dag den mest plantede druen i verden og viser ulike ansikter avhengig av hvor den dyrkes.