Arrangementet er fullført.

Paneldebatt – Hva skjer med byen min? hovedbilde
torsdag 

Paneldebatt – Hva skjer med byen min?

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 08.40.33

Museet for Samtidskunst 07. mai 2015

De retter et kritisk blikk mot den massive byutviklingen i Oslo, og i andre byer. Hvem bestemmer over denne utviklingen? Er de nye offentlige områdene til for alle? Hvordan blir de nye boligområdene i storbyens randsoner å leve og bo i?

Paneldeltakerne for kvelden er:

Erling Fossen er forfatter, urbanist, samfunnsdebattant og tidligere NRK-programleder. Han har skrevet en rekke bøker om emner som urbanisme og politisk teori.

Heidi Bergsli har nettopp levert sin doktorgradsavhandling om byutvikling i europeiske byer. Hun har vært aktiv i debatten omring byutvikling og hvordan den påvirker det sosiale rommet og individet, særlig har hun vært opptatt av byrommet i Fjordbyen.

Arild Eriksen og arkitektkontoret Eriksen Skajaa har gjort seg bemerket med å kombinere en tydelig sosial profil med ordinær, kommersiell arkitekturpraksis. Blant annet har Eriksen Skajaa Arkitekter sammen med brukerne av Hauskvartalet i Oslo tegnet et byøkologisk boligprosjekt med stor grad av fellesskapsløsninger.

Tid fra kl. 17.00 – 18.00

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs – Biff og bayer
fredag
17:00

Kurs – Biff og bayer

Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan tilberede den perfekte biffen, samtidig som man nyter leskende øl. 

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner

Julens etterdønninger: sterke og søte viner. Denne kvelden kan du lære mer om og smake på alt fra portvin til Banyuls.

Eventbilde: Kurs i street food
lørdag
13:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.