Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Paneldebatt – Hva skjer med byen min? hovedbilde
torsdag 

Paneldebatt – Hva skjer med byen min?

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 08.40.33

Museet for Samtidskunst 07. mai 2015

De retter et kritisk blikk mot den massive byutviklingen i Oslo, og i andre byer. Hvem bestemmer over denne utviklingen? Er de nye offentlige områdene til for alle? Hvordan blir de nye boligområdene i storbyens randsoner å leve og bo i?

Paneldeltakerne for kvelden er:

Erling Fossen er forfatter, urbanist, samfunnsdebattant og tidligere NRK-programleder. Han har skrevet en rekke bøker om emner som urbanisme og politisk teori.

Heidi Bergsli har nettopp levert sin doktorgradsavhandling om byutvikling i europeiske byer. Hun har vært aktiv i debatten omring byutvikling og hvordan den påvirker det sosiale rommet og individet, særlig har hun vært opptatt av byrommet i Fjordbyen.

Arild Eriksen og arkitektkontoret Eriksen Skajaa har gjort seg bemerket med å kombinere en tydelig sosial profil med ordinær, kommersiell arkitekturpraksis. Blant annet har Eriksen Skajaa Arkitekter sammen med brukerne av Hauskvartalet i Oslo tegnet et byøkologisk boligprosjekt med stor grad av fellesskapsløsninger.

Tid fra kl. 17.00 – 18.00

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis historisk vandring med guide
lørdag
12:00

Gratis historisk vandring med guide

Historien om Jernverket strekker seg over 400 år tilbake i tid, og på våre vandringer får du et innblikk i hvordan det var å leve og jobbe her på Verket.

Eventbilde: Gratis historisk vandring for hele familien
søndag
12:00

Gratis historisk vandring for hele familien

Bli med på en gratis historisk vandring med guide, turen passer for hele familien.

Eventbilde: Omvisning: Sagenevandring
søndag
14:00

Omvisning: Sagenevandring

Sagenevandringen “To fabrikker – tusen liv” gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde. Omvisning hver lørdag og søndag kl.12 og 14.