Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

PÅ KINO MED BIND FOR ØYNENE? hovedbilde
tirsdag 
18:00

PÅ KINO MED BIND FOR ØYNENE?

ntso

Hvordan er det å gå på kino uten å se? Tør du sette bind for øynene og stole på de andre sansene? Under visningen av den prisbelønte filmen JEG SER DEG på Kino Viktoria tirsdag 24.11 kl 18, får du nå muligheten til å teste ut kino med synstolkning. 

Før filmvisningen vil den sjarmerende radioduoen Tine Eide og Thomas Tvedt fra “Tines blindeserie” i Salongen på NRK P2 snakke om hvordan skape indre bilder.

Etter filmen vil regissør Sylvelin Måkestad gi oss innsikt i hvordan hun jobbet frem det kreative lydbildet for å inkludere et ikke-seende filmpublikum.

Filmen JEG SER DEG handler om Rena som er 17 år og blind. Hennes største ønske er ikke det å kunne se, men å bli sett. Det er en film om å vokse opp, og prisen for å være ung og bryte normen. Til filmen er det utviklet en spesiallaget synstolkningsapp som gjør det mulig for blinde og svaksynte å følge handlingen. Denne kvelden utfordrer vi alle – både seende og ikke-seende til å teste ut hvordan det er å se film uten å uten å bruke synssansen. Sett bind for øynene, allefall i noen minutter. La synstolkningen lede deg og la de indre bildene slippe til. Ja, om du tør og om du vil da. Eller åpne øynene og se denne gode filmen, om du kan. Vi lover deg uansett en unik sanseopplevelse!

JEG SER DEG vant 1. prisen ved Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Juryen begrunnet det med at “filmen har høy filmatisk kvalitet og et sterkt og viktig budskap. Den konfronterer oss med våre egne fordommer om annerledeshet og det å skille seg ut. Det er en fandenivoldsk og ikke-moraliserende film med både humor, alvor og mot.” 

Ta med mobiltelefon, høretelefoner/propper og bind til å ha for øynene.
Kino Viktoria tirsdag 24.11 kl 18

Se trailer her: https://vimeo.com/106163545

INSTRUKSJONER FOR SYNSTOLKNINGSAPP’EN:
Før du går på kino:
– Last ned appen “VoiceVision” (grønn logo) fra Appstore eller Google Play. Du må være koblet til internett for å gjøre dette.
– Åpne appen. Trykk “Legg til film” og scroll til du finner filmen JEG SER DEG
– Trykk på nedlastningspilen 
– Velg “svensk bio” på menyen. Klikk pil for å laste ned lydsporet. Nedlastingen kan ta noen minutter.
– Gå tilbake til “Mine filmer”

Når du er på Viktoria kino: 
Er du seende, dekk til øynene og få en venn til å hjelpe deg å finne frem til kinosalen og plassen din. Er du blind eller svaksynt har du nå en fordel. ;)

I kinosalen:
– Sett telefonen i flymodus og plugg inn hodetelefonene.
– Åpne appen “VoiceVision”.
– Vent til filmen begynner. 
– Trykk Play. Appen vil nå synke seg opp mot lydsporet. Du kan høre synstolkningen og nyte filmlyden fra kinoen samtidig.

Arrangert av Skofteland Film i samarbeid med Norges Blindeforbund, og støttet av Fritt Ord og Fond for Lyd og Bilde.

Relaterte saker

Eventbilde: Knøttekino på Vega Scene
søndag
15:00

Knøttekino på Vega Scene

Knøttekino viser film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 – 5 år

Eventbilde: HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival
søndag
00:00

HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival

HUMAN IDFF er Oslos største festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm.