Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

OverOslo 2019 utsolgt på rekordtid hovedbilde
onsdag 
Grefsenkollen

OverOslo 2019 utsolgt på rekordtid

OverOslo-festivalen arrangeres for niende gang i perioden 19-22.juni. Festivalen har i år utvidet til 6000 gjester på hver av de fire festivaldagene, men opplever likevel at billettene har solgt raskere enn noen gang tidligere;

– Torsdag 20.juni, som ble lagt ut i starten av oktober, solgte ut på bare tre timer. Det var det villeste billettsalget vi har sett hittil, skriver festivalsjef Lars Fosdahl i pressemeldingen. Han regner med det er bookingen av Toto som er den største grunnen til det.

– TOTO sin renessanse som band treffer kjernen av OverOslo. Musikk for flere aldersgrupper, musikk som forener unge og eldre fans.

Amerikanske TOTO til tross; OverOslo er tro mot sin norske profil.

– Vi har nesten 70 prosent norskandel. Norske artister selger gledelig bra og vi føler det er vårt ansvar å forsterke og løfte frem etablerte og nye artister. Gjennom vår talentsatsing GNIST viser vi frem morgendagens potensielle headlinere. DAGNY deltok på dette i 2012, nå står hun på hovedscenen som en naturlig attraksjon. Sånne historier er det morsomt å være med på å skape.

Festivalen er også stolte av en dameandel på nesten 40 prosent.

Greni på hjemmebane

Festivaldagene onsdag og lørdag, domineres av en rekke med skandinaviske artister og toppes av Sondre Justad og Klovner i Kamp. Dagene ble utsolgt tidligere i vinter. Den siste dagen med ledige billetter, fredagen, ble utsolgt i denne helgen. Den dagen bringer tre tøffe damer fra USA på besøk, Lissie, Beth Hart og ikke minst Chrissie Hynde med sitt Pretenders. Og så avsluttes dagen med plateaktuelle Bigbang, som lover et heidundrende liveshow.

– Det blir «Welcome To The Mountain» og en ren hjemmebane for Bigbang. Øystein Greni har flyttet til Grefsen, så han kan se ned på hagen sin fra scenen, sier festivalsjef Fosdahl.

Han forklarer OverOslos suksess med langsiktighet og fokus på å bygge stein på stein;
–  Den store x-faktoren er arenaen. Den er helt med et flott amfi og en fantastisk utsikt over Oslo. Byen møter Marka hos oss. Samtidig bruyker vi betydelig med tid og ressurser på å gjøre OverOslo til et fyrtårn hva gjelder publikumsservice og komfort. Vi har køallergi. Våre mange friville er helt supre og kommer tilbake år etter år. Dette merker publikum, som heldigvis også kommer tilbake år, sier festivalsjefen, og innrømmer at han allerede har begynt å tenke 2020;

– Vi har tiårsjubileum neste år, og det må markeres. Vi gleder oss til å finne på noe spennende!

OverOslo arrangeres på Grefsenkollen 19-22 juni.

Årets line-up;

Onsdag 19.juni: Sondre Justad, Laleh, Lewis Capaldi, Thomas Dybdahl, No 4, Kristian Kristiansen, Fieh
Torsdag 20.juni: Toto, Proclaimers, Mannfred Mann, Ida Jenshus, Lava, Hovedøen Social Club
Fredag 21. juni: Bigbang, The Pretenders, Boney M, Beth Hart, Amund Maarud & Lucky Lips, Lissie, Eggum&Sivertsen
Lørdag 22.juni: Klovner i Kamp, Turbonegro, Dagny, Lemaitre, Fagernes Yacht Club, Kakkmaddafakka, Anna Of The North

 

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på guidet fjordtur med MS Bris
torsdag
13:30

Bli med på guidet fjordtur med MS Bris

Fortellinger om Oslofjorden over og under vann. Spennende formidling fra marinbiolog om havet vårt. Familievennlig fjordcruise!

Eventbilde: Langåpen torsdag på museet
torsdag
16:30

Langåpen torsdag på museet

Langåpent museum hver torsdag. Nyt Teknisk museum også på kveldstid! 

Eventbilde: Student Game Night hos Eldorado
torsdag
17:00

Student Game Night hos Eldorado

Møt andre spill-interesserte hos Eldorado! Et naturlig start-sted for en sosial torsdagskveld.