Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo/Fusions Skeiv Weekend hovedbilde
onsdag 

Oslo/Fusions Skeiv Weekend

ntso

Den tradisjonelle Skeiv Weekend på Cinemateket er rett rundt hjørnet!

For Oslo/Fusion er det viktig at filmene skildrer hverdag og fest så vel som motgang: et mangfold av situasjoner, følelser og reaksjoner. Dette speiles også i årets program for Skeiv Weekend, hvor vi har ønsket et sterkere fokus på historier om kvinner og kvinnelige filmskapere, og trekke frem noen av de filmene vi føler har fortalt gode, underholdende og sterke historier om skeive jenter og damer gjennom tiden. Vi kan love noen herlige gjensyn.

For mye sol er skadelig for huden, sier dem. Sees i kinomørket! Billetter her: https://www.cinemateket.no/aktuelt/skeiv-filmhelg-pa-cinemateket

Ikke gå glipp av sjansen til å se klassikere på storskjermen:

KORTFILMPROGRAM

DIGITAL, 1t 30min. A: 15 år
SØN 25. JUNI KL. 18:00

Hensikten med dette kortfilmprogrammet er å få folk til å smile og le og vise den lekne og kreative siden av det skeive miljøet. I en tid hvor det også i mange vestlige land blir vanskeligere å leve fritt som medlem av LHBT-miljøet, føler vi at det er viktig å holde fast ved det som er essensielt for alle mennesker: Håpet om at alt vil gå bra til slutt og at om vi mobiliserer oss kan vi vinne over uvitenhet, diskriminering og hat. Filmene som vises: Pussy, Homework, Folsom Street, Etage X, Girls and boys og Hi, It’s Your Mother.

——

XXY
ARGENTINA 2007
REGI: LUCÍA PUENZO
MED: RICARDO DARÍN, VALERIA BERTUCELLI, GERMÁN PALACIOS, CAROLINA PELERITTI
SPANSK TALE, NORSK TEKST
35MM, 1T 26MIN. A: 12 ÅR
TOR 22. JUNI KL. 18:00, LØR 24. JUNI KL. 17:00

Alex er en 15-årig intersex-person. Tiden har kommet for å ta en avgjørelse om Alex skal bli mann eller kvinne. For å få hjelp til avgjørelsen inviterer moren en kirurgvenn med familie på helgebesøk. Deres tenåringssønn er helt uvitende om Alex’ historie, men blir svært fascinert av guttejenta. Guttens seksuelle tilnærminger til Alex skaper forvirring og splid hos foreldregenerasjonen og det er ungdommene som, på hver sin måte, må utvise klokskap og fleksibilitet i forhold til sin seksualitet og fremtid.

——

BLÅ ER DEN VARMESTE FARGEN
LA VIE D’ADÈLE CHAPITRES 1 ET 2
FRANKRIKE 2013
REGI: ABDELLATIF KECHICHE
MED: ADÈLE EXARCHOPOULOS, LÉA SEYDOUX, JEREMIE LAHEURTE
FRANSK TALE, NORSK TEKST
DCP, 2T 59MIN. A: 15 ÅR
LØR 24. JUNI KL. 19:00, SØN 25. JUNI KL. 20:00

Da Blå er den varmeste fargen mottok Gullpalmen i Cannes i 2013, gikk prisen både til regissør Kechiche og skuespillerne, etter juryens ønske. Filmen fikk enorm oppmerksomhet, og nesten mer for filmens uredde sexscener enn for selve prisen. Filmen er basert på Julie Marohs tegneserie fra 2010, som Kechiche fusjonerte med en filmidé han hadde jobber med lenge.

Blå er den varmeste fargen utforsker karakteren Adèle og hennes utvikling, og lykkes samtidig å få oss til å reflektere over oss selv og våre reaksjoner på filmen. Denne refleksiviteten, men også de fantastiske skuespillerprestasjonene, er med på gjøre dette til en helt spesiell opplevelse.

——

BUT I’M A CHEERLEADER
USA 1999
REGI: JAMIE BABBIT
MED: NATASHA LYON, CLEA DUVALL, MELANIE LYNSKEY
DVD, 1T 25MIN. A: 15 ÅR
TOR 22. JUNI KL. 20:00, FRE 23. JUNI KL. 18:00

Megan er en typisk amerikansk jente, som er med i heiagjengen og har en kjekk kjæreste, selv om hun ikke er like gira på å kysse som han. Nærkontakt med venninnene er derimot ikke noe problem. Hun har også bare bilder av jenter i skapet sitt på skolen. Venner og familie konkluderer med at hun MÅ være lesbisk. Megan blir sendt på anti-homo-camp og skal lære seg å bli en suksessfull hetero. Denne kultklassikeren av Jamie Babbitt er smekkfull av campy kvaliteter, morsom dialog, og kjente skuespillere.

——

FUCKING ÅMÅL
SVERIGE 1998
REGI: LUKAS MOODYSSON
MED: ALEXANDRA DAHLSTRÖM, REBECCA LILJEBERG
SVENSK TALE, NORSK TEKST
DCP, 1T 29MIN. A: 9 ÅR
ONS 21. JUNI KL. 19.00, FRE 23. JUNI KL. 20:00

Fucking Åmål er en av de fineste filmene som er laget i Skandinavia om å være ung og forelsket – uansett legning. I Lukas Moodyssons debutfilm viste han en utrolig evne til å skape et troverdig ungdomsmiljø, og de to unge skuespillerne gjør en fantastisk jobb.

I Åmål bor Elin som synes alt er kjedelig og lengter etter at noe skal skje. Agnes er ensom og så forelsket i Elin at hjertet nesten sprenges. Tilfeldigheter gjør at Elin ender opp i Agnes’ bursdagsselskap.

——

CECILIA
NORGE 1954
REGI: SOLVEJG ERIKSEN
MED: ANNE-MAY NILSEN, GRETHE LILL, ATLE MERTON
NORSK TALE, UTEKSTET
35MM, 1T 25MIN. A: 12 ÅR
SØN 25. JUNI KL. 16:00, TOR 29. JUNI KL. 18.00

Den følsomme ungjenta Cecilia orker ikke å bo hjemme under de rådende forhold. Hun får tilbud om å flytte inn til den noe eldre og mer verdensvante venninnen Tove.

Solvejg Eriksen var selv lesbisk, men ville aldri være med på at det var Cecilias seksuelle legning som var filmens kjerne – et tema som var tabu på 50-tallet. Like fullt er Cecilia et av de aller første forsøk i norsk film på å beskrive homoseksualitet.

Relaterte saker

Eventbilde: Quiz med quizmaster Roar!
tirsdag
19:00

Quiz med quizmaster Roar!

Ta med vennegjengen og bli med på tirsdagsquiz med quizmaster Roar!

Eventbilde: Standup Aid 2024
tirsdag
19:00

Standup Aid 2024

Latter garanterer alle en spesiell kveld, hvor Norges beste komikere sørger for at alle vil le seg gjennom hele kvelden, med ekstra god samvittighet.

Eventbilde: TirsdagsQuiz
tirsdag
19:00

TirsdagsQuiz

TirsdagsQuiz garanterer en kveld fylt med moro, kunnskap og flotte premier til vinnerne.