Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Pride på Historisk museum: Kamp og konsensus hovedbilde
torsdag 
17:00
Historisk museum

Oslo Pride på Historisk museum: Kamp og konsensus

Hva var den såkalte homoparagrafen? Hvordan ble loven avskaffet, og hvilke kamper ligger bak? Hvordan står kampen for skeives rettigheter i dag?

Kunstplass Contemporary Art [OSLO], Juridisk fakultet og Historisk museum inviterer til et blomstrende skeivt blikk på historien om straffeloven § 213 – “homoparagrafen”.

Tid: 16. juni 2022, kl. 17:00–20:00
Sted: Tullinløkka, ligger på baksiden av Historisk museum

I år er det 50 år siden homofil omgang mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Vi ser tilbake på den såkalte homoparagrafen og sammenligner med hvor vi står i dag. Det blir også åpningen av Løvetanntunet med taler, besøk av Løvetanntunets skeive, høye beskyttere og andre overraskelser. DJ Brighteyes, aka Fethawit Hakin, spinner groovy plater! Figur i Fossekleiva bidrar på åpningsarrangementet. Besøk nettside for program.

Arrangementet er åpent og gratis for alle!

Relaterte saker

Eventbilde: Gull verdt – når mynter blir historie
tirsdag
00:00

Gull verdt – når mynter blir historie

Gull er makt – gull gir ære. Gjennom å utgi gullmynter, har herskere gjennom 2600 år gjort det mulig å møtes og utveksle verdier i tillit. Enkeltpersoners bragder lever videre gjennom ærestegn i gull.

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
lørdag
10:00

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.