Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Pride på Historisk museum: Kamp og konsensus hovedbilde
torsdag 
17:00
Historisk museum

Oslo Pride på Historisk museum: Kamp og konsensus

Hva var den såkalte homoparagrafen? Hvordan ble loven avskaffet, og hvilke kamper ligger bak? Hvordan står kampen for skeives rettigheter i dag?

Kunstplass Contemporary Art [OSLO], Juridisk fakultet og Historisk museum inviterer til et blomstrende skeivt blikk på historien om straffeloven § 213 – “homoparagrafen”.

Tid: 16. juni 2022, kl. 17:00–20:00
Sted: Tullinløkka, ligger på baksiden av Historisk museum

I år er det 50 år siden homofil omgang mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Vi ser tilbake på den såkalte homoparagrafen og sammenligner med hvor vi står i dag. Det blir også åpningen av Løvetanntunet med taler, besøk av Løvetanntunets skeive, høye beskyttere og andre overraskelser. DJ Brighteyes, aka Fethawit Hakin, spinner groovy plater! Figur i Fossekleiva bidrar på åpningsarrangementet. Besøk nettside for program.

Arrangementet er åpent og gratis for alle!

Relaterte saker

Eventbilde: Sommerprogram på Teknisk museum
torsdag

Sommerprogram på Teknisk museum

Teknisk museum har aktivitetsprogram hver dag i hele sommer! Se spennende utstillinger, bli med på omvisninger, prøv morsomme og lærerike aktiviteter, og la deg fascinere av spennende vitenshow.

Eventbilde: Buttonsverksted i Klimahuset
fredag

Buttonsverksted i Klimahuset

De har rigget til sommerverksted i Klimahusets amfi med buttonsmaskiner, gamle tidsskrifter fra museumsloftet, ferdigprintede klimabudskap, tegneutstyr og papir i mange ulike farger. Du bestemmer hvordan akkurat din button skal bli!

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
lørdag

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.