Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Operafestival – Don Giovanni (premiere) hovedbilde
fredag 
19:00
Edderkoppen Scene

Oslo Operafestival – Don Giovanni (premiere)

ntso

Oslo Operafestival inviterer til Don Giovanni av W. A. Mozart på Edderkoppen Scene. Dette er en frisk, ungdommelig og moderne versjon av Mozarts opera om begjær, egoisme, kjærlighet og sex.

Sammen med Opera til folket ønsker Edderkoppen Scene å tilby en helhetlig opplevelse. I tillegg til å se fantastisk opera på scenen kan dere nyte et bedre måltid i Restaurant Se.ua. For mer informasjon kontakt elisabeth.emanuelsen@scandichotels.co

Kjøp billetter her

PS: Rimelige billetter via PublikUng. Dette er en organisasjon for alle mellom 18 og 30 år som liker opera og klassisk musikk. Det er gratis å melde seg inn via publikung.no

Handlingen

Wolfgang A. Mozarts opera Don Giovanni handler om et helt grunnleggende menneskelig spørsmål, nemlig hvordan man skal forholde seg til individuelle begjær i møte med andre. Don Giovanni representerer den ene yttergrensen i dette spørsmålet: han velger kun å følge sine egne begjær uten å vise hensyn til andre, og er skruppelløs i sin jakt på tilfredstillelse, som oftest i form av kvinner. Men han er ikke den eneste. Også flere av de andre karakterene i operaen viser seg å ha et rufsete forhold til moral i jakten på egen lykke og tilfredstillelse. Don Giovanni presenterer en verden der de fleste er seg selv nok, samtidig som det er umulig ikke å la seg forføre av karakterene som drives av denne enkle filosofien. Dermed er vårt forhold til egoisme og begjær et sentralt tema, som også vil stå i fokus i vår produksjon.

Vi ønsker å vise en ungdommelig versjon av Don Giovanni. Operaen tar opp temaer som alltid er relevante for ungdom – slik som sex, alkohol, kjærlighet og begjær – på en overraskende direkte måte. Her finnes det arier som omhandler hvor mange man har ligget med og hvordan alkohol påvirker sjekking, spørsmål som går igjen i ungdomskulturen, som for eksempel i TV-serien Skam. Vi bruker en norsk oversettelse av operaen og har bearbeidet og modernisert teksten. Vi ønsker også å ha et lekent forhold både til handling og form der et hovedmål vil være å forholde oss aktivt til publikum og å invitere dem inn i operaopplevelsen. På denne måten håper vi å lage en tilgjengelig forestilling som både i form, handling og tematikk kan appellere til og treffe et ungt publikum.

Medvirkende
Dirigent: Gunvald Ottesen
Regissør: Lars Harald Maagerø

Don Giovanni: Dagfinn Andersen
Leporello: Eirik Krokfjord
Donna Anna: Maria Steinsvik
Donna Elvira: Randi Røssak
Kommandanten: Odd Grundt
Don Ottavio: Eirik Grøtvedt
Masetto: Carl-Christian Kure
Zerlina: Eldrid Gorset

Repetitør/cembalo: Dorina Komani
Musikere fra Norges musikhøgskole

Produksjonsteam:
Inspisient: Lars Christen Hausken
Kostymer: Benedicte Olsson Lønes
Produsent: Gjøril Songvoll

 

Se hele programmet til Opera til folket for høsten 2018 her:

 

Relaterte saker

Eventbilde: Operapub – Opera til folket!
lørdag
19:00

Operapub – Opera til folket!

Grønland Boulebar tilbyr boule som aktivitet, i kombinasjon med mat, drikke og nå også operapub!

Eventbilde: Sløtface spiller Nirvana
lørdag
21:00

Sløtface spiller Nirvana

Hva skjer når et av landets beste liveband tar fatt på katalogen til et av verdens største band?

Eventbilde: Opplev Moonica Mac
tirsdag
00:00

Opplev Moonica Mac

Med tekstlinjer som er like treffsikre som poetiske og en stemme som ofte beskrives som utenomjordisk, har Moonica Mac fått millioner av streams på Spotify, men å se henne live er likevel noe helt spesielt.