Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Y-Otis hovedbilde
torsdag 
22:30
Sentralen

Oslo Jazzfestival: Y-Otis

Y-Otis er en leken kvartett ledet av den Berlin-baserte svenske saksofonisten Otis Sandsjö.

Det selvtitulerte debutalbumet kom i 2018 og slapp for to år siden oppfølgeren Y-Otis 2. Lyden av Y-Otis er blitt beskrevet som en «lydmosaikk» der fragmenter av hiphop, electronica og jazz. Alt sammen mesterlig og lekent skrudd sammen av Sandsjø og co-produsent og bassist Petter Eldh, som nylig gjetet festivalen med sitt KOMA SAXO-prosjekt.

I tillegg til Sansjø og Eldh vil publikum få oppleve Elias Stemseder på tangenter og Tilo Weber på trommer i Hvelvet under Oslo Jazzfestival. Med skakke hiphopinspirerte rytmer, svimlende lydkollasjer, Sandsjö´s melodirike sax-siff, svevende synther og groovy bass skaper de et musikalsk univers som helt sikkert vil mane frem store smil og gyngedansing blant publikum. Hele tiden uten å gi slipp på jazzånden som ligger til grunn for prosjektet.

Dette er musikk som er som skapt for en sal som Hvelvet på Sentralen, og du kan være sikker på at Y-Otis vil stå igjen som feststemt minne hos festivalpublikummet.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Foto: Francesco Saggio

Relaterte saker

Eventbilde: Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor
søndag
14:00

Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor

Det Norske Jentekor inviterer i år som i fjor til familiejulekonserter på Sentralen. 

Eventbilde: Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk
søndag
14:00

Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk

Med stort julemarked, 11 butikker, 4 spisesteder, åpen glasshytte og stemningsfulle juleaktiviteter for hele familien, er Hadeland Glassverk et flott sted å besøke i førjulstiden.

Eventbilde: A New Voices XMAS 2023
søndag
16:00

A New Voices XMAS 2023

Julen synges inn med kjente julelåter, i tillegg til R’n’B og Poplåter av store amerikanske artister.