Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Sun-Mi Hung Quintet hovedbilde
fredag 
19:30
Sentralen

Oslo Jazzfestival: Sun-Mi Hung Quintet

Sun-Mi Hong er et navn som er på full fart opp i den europeiske jazzscenen. Hun er født og oppvokst i In-Cheon, Sør-Korea men har base i Amsterdam. Hennes signaturgroove i kombinasjon med tempererte utbrudd har bidratt til å gi henne en sentral posisjon i det nederlandske jazzmiljøet og sendt henne og kvintetten til festivaler som North Sea Jazz og klubber som Ronnie Scotts i London.

Ved å gripe øyeblikk på en tilnærmet meditativ måte bringer hun noe helt unikt til scenen. Hun fremhever selv amerikanske storheter som Elvin Jones, Brian Blade og Wayne Shorter som sentrale inspirasjonskilder. Hennes egne komposisjoner er sterkt preget av den amerikanske tradisjonen, men gjennom et filter av å være en Sør-Koreansk komponist og musiker godt plassert i Europa.. Hennes seneste album “Page two: A Self-Strewn Portrait”, med kvintetten, vant en Edison Award i 2021 under kategorien «National». I 2018 vant hun Dutch Jazz Competition og hennes kvintett kom på andreplass under Getxo International Jazz Competition i 2017. Besetningen består av Nicolò Ricci på tenorsaksofon, Alistair Payne på trumpet, Chaerin Im på piano, Alessandro Fongaro på bass and Sun-Mi Hong på trommer.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Se www.oslojazz.no for fullt program.

Foto: Hosung Joo

Relaterte saker

Eventbilde: Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn
lørdag
14:00

Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn

Rasmus og Verdens Beste Band har fenget små og store siden 2007. Nå er de klare til å innta Store Sal, med ny musikk og et show uten sidestykke.

Eventbilde: Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!
lørdag
18:30

Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!

Norges nye superstjerne, Emma Steinbakken, til Oslo Spektrum!

Eventbilde: OnklP er tilbake!
lørdag
19:00

OnklP er tilbake!

OnklP er tilbake! Og denne gangen gjør han det på egen hånd. Med nytt band og mer i bagasjen enn noen gang før!