Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Moskus hovedbilde
fredag 
12:00
Sentralen

Oslo Jazzfestival: Moskus

Moskus er en trio bestående av noen av Norges flotteste jazzmusikere, som alle har spilt på Oslo Jazzfestival tidligere, men som av en eller annen uforklarlig grunn ikke har spilt sammen som trioen Moskus på festivalen. Dette får heldigvis rettet opp i med årets festival.

Trioen bestående Anja Lauvdal, Fredrik Luhr Dietrichson og Hans Hulbækmo er aktuelle med sitt sjette album Papirfuglen. Her viser de sitt syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers og befester sin posisjon som en av de viktigste og mest spennende stemmene i sin generasjon av både norsk og internasjonal jazz. Med trioen sin særegne signatur av smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje tar Moskus enda et steg inn i upløyd musikalsk mark.

Den rike klangpaletten til bandet formidles med en letthet og inkluderende åpenhet, og viser at retningssterk improvisasjon favner like bredt som selv det største vingespenn. Og lik den vakreste papirfugl kan formes ut fra et blankt ark, former Moskus en lydlig verden av musikalske papirfugler som tar lytteren med på en reise inn i trioens helt egne verden.

Ikke gå glipp av Moskus fremføre materialet fra Papirfuglen i toppetasjen av Sentralen i Kronesalen ved midnatt.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Foto: Christian Winther

Relaterte saker

Eventbilde: Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor
søndag
14:00

Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor

Det Norske Jentekor inviterer i år som i fjor til familiejulekonserter på Sentralen. 

Eventbilde: Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk
søndag
14:00

Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk

Med stort julemarked, 11 butikker, 4 spisesteder, åpen glasshytte og stemningsfulle juleaktiviteter for hele familien, er Hadeland Glassverk et flott sted å besøke i førjulstiden.

Eventbilde: A New Voices XMAS 2023
søndag
16:00

A New Voices XMAS 2023

Julen synges inn med kjente julelåter, i tillegg til R’n’B og Poplåter av store amerikanske artister.