Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Mette Rasmussen – Trio North hovedbilde
fredag 
22:30
Sentralen

Oslo Jazzfestival: Mette Rasmussen – Trio North

«Det Rasmussen-komponerte materialet byr på abstrakte strekk med så vel knirk. pling og plong, men også solide akustiske groovestrekk som får tid og lov til å feste seg, og noen eksalterte øyeblikk av tung riffing som rett og slett låter ganske rocka, på beste mulige vis.», skrev Klassekampen etter sesongåpningen og urpremieren på bestillingsverket Trio North på Victoria Nasjonal Jazzscene i januar i år.

Trio North er frontet av den danskfødte og nå Norgesbaserte saksofonisten Mette Rasmussen. Denne eksplosive musikeren som sist var å se på Oslo Jazzfestival som en del av Fire! Orchestra i Marmorsalen på Sentralen, tar på årets festival turen opp trappene til det intime og svært stemningsfulle lokalet Hvelvet i samme bygg.

Musikken de byr på er skrevet av Rasmussen under pandemien i en periode hun studerte komposisjon med Ilan Volkov. Resultatet vil du få oppleve fremført med bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Olaf Olsen.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Foto: Francesco Saggio

Relaterte saker

Eventbilde: Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor
søndag
14:00

Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor

Det Norske Jentekor inviterer i år som i fjor til familiejulekonserter på Sentralen. 

Eventbilde: Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk
søndag
14:00

Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk

Med stort julemarked, 11 butikker, 4 spisesteder, åpen glasshytte og stemningsfulle juleaktiviteter for hele familien, er Hadeland Glassverk et flott sted å besøke i førjulstiden.

Eventbilde: A New Voices XMAS 2023
søndag
16:00

A New Voices XMAS 2023

Julen synges inn med kjente julelåter, i tillegg til R’n’B og Poplåter av store amerikanske artister.