Søk i Aktiv i Oslo

Oslo Jazzfestival: Mette Rasmussen – Trio North hovedbilde
fredag 
22:30
Sentralen

Oslo Jazzfestival: Mette Rasmussen – Trio North

«Det Rasmussen-komponerte materialet byr på abstrakte strekk med så vel knirk. pling og plong, men også solide akustiske groovestrekk som får tid og lov til å feste seg, og noen eksalterte øyeblikk av tung riffing som rett og slett låter ganske rocka, på beste mulige vis.», skrev Klassekampen etter sesongåpningen og urpremieren på bestillingsverket Trio North på Victoria Nasjonal Jazzscene i januar i år.

Trio North er frontet av den danskfødte og nå Norgesbaserte saksofonisten Mette Rasmussen. Denne eksplosive musikeren som sist var å se på Oslo Jazzfestival som en del av Fire! Orchestra i Marmorsalen på Sentralen, tar på årets festival turen opp trappene til det intime og svært stemningsfulle lokalet Hvelvet i samme bygg.

Musikken de byr på er skrevet av Rasmussen under pandemien i en periode hun studerte komposisjon med Ilan Volkov. Resultatet vil du få oppleve fremført med bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Olaf Olsen.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Foto: Francesco Saggio

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Kammermusikkfestival: Wolf til Italia
onsdag
18:00

Oslo Kammermusikkfestival: Wolf til Italia

Vi skal til kjærlighetens og lidenskapens land, Italia, med Hugo Wolf.

Eventbilde: De Ubrukelige spiller på SALT
onsdag
20:30

De Ubrukelige spiller på SALT

Konserten i Naustet er den eneste sjansen du får til å se De Ubrukelige i hovedstaden i år. De som er så heldige å få anledning til å høre duoen i levende live har noe å glede seg til!

Eventbilde: Oslo Kammermusikkfestival: Den høye, lyse natt
onsdag
21:00

Oslo Kammermusikkfestival: Den høye, lyse natt

Vi rører ved selve festivalens kjernerepertoar når Lawrence Power, Nicholas Altstaedt og Quatuor Ébène spiller verk av Schubert og Schönberg. Her krysses virkelige stjernemusikere med et fantastisk program!