Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Liv Hauge Ensemble hovedbilde
torsdag 
19:30
Sentralen

Oslo Jazzfestival: Liv Hauge Ensemble

Hva nå, Ekko? er et bestillingsverk til Festspillene Helgeland av pianist Liv Andrea Hauge skrevet for en syv unge, oslobaserte jazzmusikere.

Hauge er et kjent ansikt for den observante Oslojazz-publikummeren. Hun har vært å se på festivalens scener en rekke ganger siden debuten i 2019 med Kongle Trio som en del av festivalens talentprogram Nordisk Showcase (nå kjent som Oslojazz Ung). Denne trioen ble også utvalgt til å opptre på festivalens hovedprogram i 2020 og i fjor var de en del av Jazzintro-finalen der de også stakk av med seieren. I 2021 får vi se henne fronte en septett med nyskrevet musikk.

Inspirert av svært mye forskjellig musikk, har Hauge skrevet et verk som er komponert for å bli improvisert, som forteller historien om Ekko som er ulykkelig forelsket i Narcissus. Hun følger etter ham hvor enn han går, og har verken egne tanker eller meninger. Det føles etterhvert meningsløst, og Ekko begynner å lure på hva som skjer hvis hun slutter å gjenta det andre sier. Hva skal hun si da? Og trenger hun egentlig å følge etter Narcissus som uansett kun er opptatt av seg selv? Musikken utforsker Ekkos følelser og muligheter, og den improviserende musikkens uforutsigbarhet er en parallell til et ekko som prater fritt. For hva skjer da?

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Foto: Anne Kari Myrvik

Relaterte saker

Eventbilde: I signet juletid – Julekonsert med Den norske Studentersangforeningen
søndag
19:00

I signet juletid – Julekonsert med Den norske Studentersangforeningen

Få deg et avbrekk fra julestria, len deg tilbake og nyt en stemningsfull julekonsert med Den norske Studentersangforening!

Eventbilde: PUST – Julero
søndag
19:00

PUST – Julero

PUST er noe unikt innen nordisk vokalmusikk. I 2023 er det 20 år siden PUST ble etablert som ensemble, og julekonsertene inngår i gruppas jubileumsfeirring.

Eventbilde: Magnolia Jazzbands julejazzkonsert
søndag
19:00

Magnolia Jazzbands julejazzkonsert

Magnolia Jazzbands tradisjonsrike og svært populære julejazzkonsert i Oslo Konserthus!