Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Jazzfestival: Dave Douglas’ nye kvintett hovedbilde
torsdag 
19:00
MUNCH, Bjørvika

Oslo Jazzfestival: Dave Douglas’ nye kvintett

Å kalle Dave Douglas for “trompetist” ville vært en voldsom underdrivelse. Han er en komponist full av ideer, som stadig gjenoppfinner seg selv gjennom sine mange samarbeid. I en tid hvor spontane musikalske sammentreff ikke lenger er hverdagskost, selv i jazzen, står det frie samspillet fremdeles sentralt på Dave Douglas’ scene.

I denne nye kvintetten har Dave Douglas og trommelegenden Joey Baron samlet en ung gjeng bestående av Nick Dunston på kontrabass, som spesielt skiller seg ut som del av Mary Halvorsens Amaryllis ensemble; den polske pianisten Marta Warelis, som tillegger ensemblet klassisk avantgarde og får sounden til å glitre; og ikke minst James Brandon Lewis, saksofonisten med unge fingre men gammel sjel. Sammen begir de seg ut på Douglas’ komposisjoner. Douglas beskriver selv prosjektet, oppkalt “Songs of Ascent”, som: Alle hopper på et bevegende tog. Det er like mye en spirituell erklæring som en musikalsk en.

Les mer her.

  • Dørene åpner: 18:00
  • Arrangementsstart: 19:00
  • Varighet: ca 90 minutter

Foto: John Abbott

Relaterte saker

Eventbilde: OverOslo 2024
onsdag
15:00

OverOslo 2024

Velkommen til nye, store musikkopplevelser på toppen av Oslo!

Eventbilde: OSLO PRIDE 50 ÅR: For en stemme!
onsdag
19:00

OSLO PRIDE 50 ÅR: For en stemme!

I forbindelse med Oslo Pride 50 år inviterer Nasjonaloperaen og Kringkastingsorkestret sangere fra mange sjangre, aldre og kulturer til en storslått feiring av den fantastiske menneskestemmen.

Eventbilde: Sankthansfeiring på Henie Onstad – Gratis og åpent for alle!
søndag
18:00

Sankthansfeiring på Henie Onstad – Gratis og åpent for alle!

I år igjen inviterer Henie Onstad Kunstsenter til sankthansfeiring. Det blir aktiviteter for store og små, dans og musikk, og de håper det blir solskinn og folkefest!