Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo 2023 – en by for alle? hovedbilde
onsdag 
18:00
Deichmanske Bibliotek, hovedbiblioteket

Oslo 2023 – en by for alle?

Hvordan folk bruker byen og hvordan den ser ut avhenger av byutvikling. Sammen med et dyktig panel undersøker vi hva som skjer når nybygg reiser seg, gamle bygg blir stående tomme og tilgjengeligheten til tidligere avstengte områder øker for folk flest. Hva slags by er det egentlig som som er i ferd med å bygges?

Med utgangspunkt i det sittende byrådets politikk er mange avgjørelser tatt og endringer blir synlige for byens innbyggere. Hva har lokalvalget å si for utviklingen fremover, og hva vil skje i løpet av den neste perioden?

Får alle som vil ta del i det nye Oslo? Og er det utelukkende en positiv utvikling som foregår?

I panelet sitter Thomas Hylland Eriksen, Erling Dokk Holm og Nassima Dzair.

Thomas Hylland Eriksen er forfatter og sosialantropolog, og har jobbet med blant annet globalisering, identitet og nasjonalisme. Han har ledet “Alna-prosjektet”, et tverrfaglig prosjekt om stedstilhørighet i en drabantby, og leder nå forskningsprosjektet “Overheating: The Three Crises of Globalisation”.

Erling Dokk Holm er en etablert stemme som kommentator innen byutvikling og arkitektur. Han er førsteamanuensis ved Institutt for juss og eiendom, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), og har arbeidet akademisk med byutvikling, design, arkitektur og moderne forbruksmønster.

Nassima Dzair er sjef og grunnlegger av InterBridge, et selskap som kurser ungdom mellom 13 og 18 år i å bli endringsagenter som tar samfunnsansvar i sitt lokalmiljø, men med et globalt perspektiv. Den flerspråklige gründeren har gitt unge mennesker i Oslo muligheten til å bli «change agents», og dermed forme byen de lever i.

Foto: Jiri Havran / Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!

Eventbilde: Forvandlingens kunst – Teatermuseet
tirsdag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.