Arrangementet er fullført.

Oslo 2023 – en by for alle? hovedbilde
onsdag 
18:00
Deichmanske Bibliotek, hovedbiblioteket

Oslo 2023 – en by for alle?

Hvordan folk bruker byen og hvordan den ser ut avhenger av byutvikling. Sammen med et dyktig panel undersøker vi hva som skjer når nybygg reiser seg, gamle bygg blir stående tomme og tilgjengeligheten til tidligere avstengte områder øker for folk flest. Hva slags by er det egentlig som som er i ferd med å bygges?

Med utgangspunkt i det sittende byrådets politikk er mange avgjørelser tatt og endringer blir synlige for byens innbyggere. Hva har lokalvalget å si for utviklingen fremover, og hva vil skje i løpet av den neste perioden?

Får alle som vil ta del i det nye Oslo? Og er det utelukkende en positiv utvikling som foregår?

I panelet sitter Thomas Hylland Eriksen, Erling Dokk Holm og Nassima Dzair.

Thomas Hylland Eriksen er forfatter og sosialantropolog, og har jobbet med blant annet globalisering, identitet og nasjonalisme. Han har ledet “Alna-prosjektet”, et tverrfaglig prosjekt om stedstilhørighet i en drabantby, og leder nå forskningsprosjektet “Overheating: The Three Crises of Globalisation”.

Erling Dokk Holm er en etablert stemme som kommentator innen byutvikling og arkitektur. Han er førsteamanuensis ved Institutt for juss og eiendom, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), og har arbeidet akademisk med byutvikling, design, arkitektur og moderne forbruksmønster.

Nassima Dzair er sjef og grunnlegger av InterBridge, et selskap som kurser ungdom mellom 13 og 18 år i å bli endringsagenter som tar samfunnsansvar i sitt lokalmiljø, men med et globalt perspektiv. Den flerspråklige gründeren har gitt unge mennesker i Oslo muligheten til å bli «change agents», og dermed forme byen de lever i.

Foto: Jiri Havran / Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Relaterte saker

Eventbilde: Finn festivalfølelsen på SALT i sommer!
mandag

Finn festivalfølelsen på SALT i sommer!

Besøk kulturlandsbyen på kaia i sommer! SALT avholder over 400 arrangement I løpet av sommermånedene, og her kan alle finne noe de liker.

Eventbilde: Tyvetallet – Det nye Oslo
tirsdag

Tyvetallet – Det nye Oslo

1920-tallet var preget av sterke motsetninger og nye visjoner. Kristiania ble til Oslo og var landets sentrum, både politisk, økonomisk og kulturelt.

Eventbilde: Sommerstandup 2021 på Latter
tirsdag
18:00

Sommerstandup 2021 på Latter

Hver uke samler Latter kremen av norske komikere. Opplev det beste norsk standup har å by på!