Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

“Oppdag havet” – Utstilling på Maritimt museum hovedbilde
torsdag 
10:00
Norsk Maritimt Museum

“Oppdag havet” – Utstilling på Maritimt museum

Mange husker den hjerteskjærende videoen fra 2018, en havskilpadde med et sugerør som satt fast langt inn i nesen. Sugerøret ble med mye menneskelig kraft, dratt ut med en tang. Denne virale videoen gjorde den gang, som i dag, sterke inntrykk. 

16. juni 2021, åpnet Norsk Maritimt Museum sin nye utstilling “Oppdag Havet”, på dekk 3. Nå, mer enn noen gang, er store plastforsøplinger på avveie og det viktig å redusere plastikkens fotavtrykk i havet.

Vårt mål med denne utstillingen er å rette fokus mot marin forsøpling, og vi vil at du skal bli glad i havet.” – Norsk Maritimt Museum.

I denne utstilling blir du med en unik reise ned på havet dyp, gjennom spennende undervannsgrotter og anemoner, inn i plastlabratoriet og til den fantastiske ubåten. Du lærer ikke kun om havets mange mystiske skapninger, men også de alvorlige konsekvensene av plastforsøpling.

Problemet med plast i naturen, spesielt i havet, er en global krise. Hvert minutt fylles havene med en hel lastebil med plast. Det sliter på strender, skader dyrelivet og forurenser både dyr og menneskers matforsyning.

«Søppelbølgen» på Norsk Maritimt Museum blir en av utstillingens hovedinstallasjoner, og viser ulike tidsepokers avfall gjennom 500 år.

«Oppdag havet!» er en utstilling som må og burde oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den gjøres mulig med støtte fra Handelens Miljøfond, og får sitt unike preg takket være multikunstnerne Pjotr Sapegin, Kristin Günther og Pippip Ferner.

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd, og allerede skjer, med havet. Målet er at du som besøker oss skal bli glad i havet, lære om hvor avhengige vi er av det og forstå hva som må til for å snu den destruktive utviklingen.

Norsk Maritimt Museum gleder seg til å ta imot barn, ungdom og voksne.

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Mestring og glede i Oslo Klatrepark
torsdag
10:00

Mestring og glede i Oslo Klatrepark

Klatring i tretopp-klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde.

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!