Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ølakademiet feirer 10 år med fem splitter nye kurs! hovedbilde
torsdag 
17:00
Ølakademiet

Ølakademiet feirer 10 år med fem splitter nye kurs!

Ølakademiet fyller 10 år i år, og siden starten har ølkultur og opplevelsesbasert læring stått i sentrum. Den gang ble det gjort med PowerPoint og pekestokk, mens nå formidler de det glade budskap gjennom kultur og gode historier med noe godt i glasset.

Ølakademiet sitt 10 års jubileum feires med spesialsmaking 15. november, da vil de nostalgisk se tilbake til oppstarten i 2008. Under denne smakingen vil ølet, prisen og guiden være de samme som da. Bli med på feiringen! Om du har lyst til å bli med på dette kan du melde deg på her.

Blir mer en bare øl

Ronja Velten, daglig leder i Ølakademiet, forteller at bredden av nye kurs nå skal utvides. Ølakademiets ølsmakinger i kombinasjon med sliders, mat, ost og sjokolade har blitt meget godt mottatt hos nordmenn. – Vi er glad i mat og godt håndverksøl, spesielt i kombinasjon, forteller hun.

– Nå som Ølakademiet blir 10 år ønsker vi mer bredde og lanserer ølsmakinger i kombinasjon med whisky og akevitt. Det blir sakesmakinger og nye matkurs i kombinasjon med drikken som får flere og flere tilhengere, nemlig cider, forteller hun videre.

Ølakademiet – en trendsetter

Velten forteller og at som i mange andre bransjer forandres trendene med tiden, og da er det viktig å følge med og tilpasse seg hva som er i vinden. -Vi ser at selv om ølsmaking fortsatt er den aktiviteten som er mest populær, ser vi flere tendenser til at andre former for drikke kommer mer og mer frem. Spesielt håndbrygget cider er blitt svært populært, men sake, whisky og akevitt følger like etter. Derfor ønsker de å gå i front for å øke kunnskapen til forbrukeren ved å tilby kurs rundt disse forskjellige drikkene. -Dette krever selvfølgelig at vi utfordrer oss selv og hever kompetansen vår, men det er vi veldig villige til å begi oss ut på, påpeker hun.

Cider og mat – En ny og spennende æra

Det å kunne kombinere cider og mat vil by på nye smaksopplevelser. Ølakademiet ønsker med dette kurset å formidle kunnskapen ved det å kunne sette riktig cider til mat, gjennom en sesongbasert meny utarbeidet av dem. Man blir også kjent med ciderens historie og noen av distriktene i Norge. Cider er matvennlig og gir fantastiske smaksopplevelser. – Dersom du enda ikke har fått opp øynene dine for sider, vil du etter dette kurset bli hektet på det, ler hun.

Les mer om cider og mat HER!

På samme måte som cider og mat er cider og ost en «match made in heaven». Dette kurset er helt nytt, og Velten tror dette vil bli et meget populært kurs. På dette kurset får du smake utvalgte oster i kombinasjon med utvalgte cidere, og man lærer hvilke typer cider som passer best til hvilken type ost. -Det er med god grunn cider er på vei inn i nordmenns hjerter, og kommer bare til å vokse på oss, sier hun.

Les mer om cider og ost HER!

Sake, whisky og akevitt er i vinden

Sake har økt i popularitet de siste årene, og utvalget har også blitt større. Velten forteller at de har hentet en av verdens beste sakesommelierer nemlig Kaori Ishii, og hun vil gi deg et innblikk i Japans nasjonaldrikk. Her får du smake et bredt utvalg av sake, samt høre mye av den fantastiske historien som denne drikken innehar. Sakesmaking er noe nytt og spennende som vi har veldig tro på, sier Velten.

Les mer om sakesmaking HER!

Videre er øl og whisky- smaking noe vi har jobbet lenge med å få til, forteller Velten. -Det har vært på prioriteringslisten lenge og vi er stolte av å inngå samarbeid med Dr. Jekyll´s. De er Oslos beste whisky bar, og hvilket sted passer bedre til å ha dette kurset enn hos dem. På øl og whiskysmakingen blir du kjent med whiskyens store variasjon i smak. Er whiskyen myk eller skarp, søt eller bitter? Du vil og lære om forskjellige whiskytyper, hvordan du setter øl til whisky og om de ulike lands særpreg, produksjon, råvarer og lagring. -Vi gleder oss veldig til å komme i gang, smiler hun.

Les mer om øl og whisky smaking HER!

– Interessen rundt akevitt kan vi se har eskalert. Dette er litt morsomt med tanke på at akevitt har blitt produsert i Norge i over 450 år, og ofte blir omtalt som det nordiske nasjonalbrennevinet. Ølakademiet ønsker derfor å gi deg de gode historiene og formidle hvilke øl som passer sammen med akevitten vi drikker her i Norge. Denne drikke kan settes i kombinasjon med øl, og på den måten fremkalle større smaksopplevelser. -Dette kurset vil foregå på Hopyard i mathallen på Grünerløkka, et sted som virkelig kan sakene sine når det kommer til øl og akevitt, forteller Velten.

Les mer om øl og akevitt smaking HER!

– Vi er stolte av å kunne tilby noe som kommer til å øke i popularitet og interesse fremover. Det å kunne være med på å gå i føringen for trendsetting, samt det å kunne tilby noe man vanligvis ikke relaterer til Ølakademiet, sier Velten er viktig for Ølakademiet, og avslutter med å fortelle at alle de nye kursene selvfølgelig kan kjøpes som gavekort.

Ølakademiet har et kurs for alle.

Ølakademiet også et bredt utvalg av andre kurs. Dersom du skulle mangle en gave nå som det begynner å nærme seg jul, tilbyr selvfølgelig Ølakademiet gavekort på disse kursene også.
Ølsmaking 90 min
Ølsmaking 60 min, 2 pax
Øl og Sliders
Øl og Mat
Øl og ost
Øl og sjokolade

• Ølhistorisk vandring
Grünerløkka Craft Beer Tour

Ølbrygging Basic
Ølbrygging Pluss
Ølbrygging Videregående

Cidersmaking
Ciderlegging

 

Relaterte saker

Eventbilde: Live Tuesdays på Grønland Boulebar
tirsdag
19:00

Live Tuesdays på Grønland Boulebar

Grønland Boulebar ønsker alle velkommen til Live Tuesdays!

Eventbilde: Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie
torsdag
00:00

Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

Eventbilde: Bondens marked – Vinkelplassen
torsdag
11:00

Bondens marked – Vinkelplassen

Bli med på Bondens marked! Markedet er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.