Arrangementet er fullført.

Øl og gjær – en strømmet panelsamtale hovedbilde
onsdag 
19:00
Teknisk museum

Øl og gjær – en strømmet panelsamtale

Visste du at bryggemetodene for øl er over 1000 å gamle? Hva er det som gjør at øl smaker forskjellig? Lurer du på ølbrygging får du svar på dette og mange andre spørsmål hvis du følger med på Teknisk museums digitale panelsamtale 14. Oktober mellom 19 00 og 1930.

LENKEN TIL STRØMMEN LEGGES UT PÅ MUSEETS FACEBOOK-SIDER.

Norges ølkultur er gammel, og få har eksakt kjennskap til bryggemetodene som har overlevd i over 1000 år. Både dagens hobby- og profesjonelle bryggere har søkt inspirasjon til nye smaker ved å se på hvilke urter gårdsbryggerne brukte.

Ofte viser det seg at ingrediensene ikke er spesielle urter, men bare malt og gjær. Smaksforskjellen ligger i at maltet har blitt laget på ulike måter, og at den tradisjonelle gjæren gir andre resultater enn i moderne bryggeprosesser.

På 1840-tallet ble de første industribryggeriene etablert i Norge, og bryggingen ble flere steder i landet industrialisert.

Hvilke ulike typer øl brygget disse tidlige industrielle bryggeriene? Hva er forskjellen mellom tradisjonell gjær og industrigjær? Hvorfor brukte bryggeriene is?

Dette og mer til får du altså vite når Lars Marius Garshol, Ingebjørg Eidhammer og Tore Hage møtes til en direkteoverført samtale fra Teknisk museum, 14. oktober, på Facebook.