Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

OL i Sotsji 2014: Åpningssermoni for alle hovedbilde
tirsdag 
17:00

OL i Sotsji 2014: Åpningssermoni for alle

ntso

150 mennesker går i tog for ytringsfrihet!

10 dager igjen til OL: Invitasjon Alternativ Åpningsseremoni – Bli med på en OL fest der alle er invitert!

Amnesty International i samarbeid med Miljøstiftelsen Bellona, Helsingforskomiteen, Skeiv Ungdom og Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) inviterer deg til å bli med på en alternativ åpningssermoni for OL i Sotsji.

I Putin’s Russland er sivilsamfunnet i fare. Flere nye lover bidrar til undergraving av grunnleggende menneskerettigheter slik som retten til ytringsfrihet, forsamlingsfrihet, organisasjonsfrihet og retten til beskyttelse fra diskriminering. Nå som det går mot OL i Sotsji er det viktig å gjenkjenne baksiden av medaljen, som i år er preget av menneskerettighetsbrudd. Sivilsamfunnet i Russland blir systematisk diskriminert, begrenset, og opplever usikkerhet i en stadig vanskeligere hverdag.

Den 28. januar, kl. 17.00 markerer vi vår solidaritet ved å gå i fakkeltog for ytringsfrihet rundt Youngstorget. Sammen skal vi lage en OL- fest der alle er invitert, for å vise at vi sammen stiller oss i mot menneskerettighetsbrudd i Russland. I denne forbindelse oppfordrer vi alle til å delta og markere deres støtte for å vise at vi sammen lager den feiringen som mange ellers ikke ville fått muligheten til å delta på i dagens Russland.

Med på laget har vi Bjørnar Moxnes, Hans Olav Lahlum, Sigrid Bonde Tusvik og Dynamite Girls Røa. Kommer du?

Vi ønsker gjerne at de som deltar møter opp i f.eks skianorakk og lue, for å lage litt ekstra farge og blest og arrangementet – i ekte OL- stil!


Youngstorget 6
1081 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Vandretur: Bombesikkert i bunker
søndag
14:00

Vandretur: Bombesikkert i bunker

9. april 1940 marsjerte nazityske soldater gjennom Oslos gater og i mange andre deler av landet. Utforsk Oslos skjulte historier fra krigens dager. Guiden viser hva som skjedde hvor i denne mørke tiden.

Eventbilde: Utstilling i Nobels hage
tirsdag
00:00

Utstilling i Nobels hage

I hjertet av Nobels Fredssenter finner du Nobels Hage – en fast og tidløs utstilling av alle fredsprisvinnerne.

Eventbilde: Hvorfor stemmer millioner på autoritære menn?
tirsdag
19:00

Hvorfor stemmer millioner på autoritære menn?

Milei, Erdogan, Marcos jr., Putin og Trump. Hvorfor stemmer folk frivillig på diktatoriske ledere? Hva slags samfunn sørger for deres grobunn og fremvekst?