Arrangementet er fullført.
En teaterkonsert i krysningsfeltet mellom storytelling og elektronika. Historien er gammel. Musikken er ny. Tematikken er universell. Med skuespiller Ida Løken Valkeapää og DJ Runther.
For snart 3000 år siden kan det ha vært en mann ved navn Homer som skrev historien om Odyssevs ti år lange hjemreise etter Trojanerkrigen. Da hadde historien vært fremført muntlig i mange hundre år. Odysséen kalles Europas første roman og på mange språk er “odyssé” blitt et synonym for en eventyrlig og farefull ferd. Historien om Odyssevs reise hjem til Ithaka ble opprinnelig fremført av en skald, antakelig til musikk.
Med utgangspunkt i Homers verk har skuespiller Ida Løken Valkeapää, dramatiker Tale Næss og musikkprodusent og DJ Rune Aleksander Winther (aka Runther) diktet innganger og utganger av historien, sett nærmere på øyeblikk i fortellingen og funnet gjenklang i egen virkelighet for å skape en episk musikalsk reise anno 2017 – som kanskje ender på dansegulvet..? Welcome on board. Enjoy the ride. Feel the waves.
Lørdag 20. januar kl 21 – Loud Groovy Version. For de danseglade. Publikum under 18 år, med ledsager.
Søndag 21. januar kl 14 – Soft Sunday Chill. Dempet lydbilde. For de som vil høre all tekst.
Spilletid: 2 timer inklusiv pause. Målgruppe: Fra 13 år.
Velkommen! καλώς ήλθατε!
Konsept og idé: Ida Løken Valkeapää
Tekst: Homer, Tale Næss, Ida Løken Valkeapää
Musikk: Rune Aleksander Winther with friends
Regi: Svein Harry Schöttker-Hauge
Lys: Peder Unger Weierholt
Vokal veiledning: Øystein Elle
Skuespillercoach: Nancy Mannes
Media og grafisk arbeid: Jamie Michael Bivard, Mats Gangvik, Nicolay Tufte Østvold
“ODYSSÉEN. Everything is a remix!” gjester Sentralen med støtte fra Fond for lyd og bilde og Kulturrådet. Forestillingen hadde première i Tromsø 15.06.2017 med støtte fra Dramatikkens Hus, FFUK, Skuespillerforbundets Frilansfond, Fond for lyd og bilde, Rådstua Teaterhus, Tromsø Kommune, Sparebankstiftelsen, Kulturrådet – og ingikk i RadArt sitt Prosjekt Radius.
En fortelling om det mange ikke ser, den politisk korrekte elitens blindsone. Når debutboka til Zeshan Shakar nå blir dramatisert, skjer det på scenen som ligger kun et steinkast unna.
Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.
Når Det Norske Teatret tek Mozarts operaverk til teaterscenen, blir det heile omgjort til ein publikumars draum.