Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Nye malerier fra Elisabeth Werp hovedbilde
lørdag 
13:00

Nye malerier fra Elisabeth Werp

 

Billedkunstner Elisabeth Werp stiller ut nye malerier og grafikkarbeider i utstillingen «Speculum» i Galleri 1 på Hadeland Glassverk.

Velkommen til åpning av utstillingen ved Galleri 1 lørdag 09. september kl. 13-16. Kunstneren deltar.

Ca. priser 5.000,- til 185.000 kr.

I forbindelse med utstillingen lanserer Hadeland Glassverk Werps fantastiske glasserie “Speculum, i flere forskjellige friske farger. Glassene er et samarbeid med vår designsjef Maud Gjeruldsen Bugge, og er både blåst og dekorert i Glasshytta her på Hadeland Glassverk.

Elisabeth Werp er bosatt i Oslo og har i en årrekke vært regnet blant Norges fremste kunstnere, blant annet med utstillinger ved Henie Onstad Kunstsenter, Stenersen-museet, Blaafarveværket, Galléri des Beaxs Arts, Paris og Brompton Gallery, London

Werp er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole og Statens Kunstakademi. Hun holdt sin første separatutstilling ved UNK i 1991. Werp har utviklet en helt spesiell og umiskjennelig stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre i et symbiotisk formuttrykk. Motivene er drømmeaktige, symbolske, figurative, men med et abstrakt innhold. Et sykkelhjul skildrer ikke nødvendigvis et hjul, men det evig tilbakevendende. Et gammelt bord og stol er ikke møbler, men tydelige tegn på menneskers tilstedeværelse og undring over det liv som var her, er her, eller skal komme tilbake.

Elisabeth sier:
“Til utstillingen på Hadeland Glassverk , ønsker jeg å fokusere på Vanitas-motivet; et klassisk tema spesielt belyst i Nederlandene på 16-tallet,og et motstykke til Carpe Diem-temaet. Jeg anvender metaforer som speil, klokker,

skjøre glass,vakre stoffer vevet eller brodert av kvinner-hender….-Samtidig som følelsen av noe forlatt er dominerende, håper jeg at forventningen og troen på Det Nye, Det Neste, skal ligge latent i motivet.

Utstillingen på Hadeland Glassverk inneholder rundt 18 nye malerier (akryl/olje) som er malt i år. Formatene på bildene varierer fra 50 x 70 cm til 140x 180 cm.

Galleri 1 – Hadeland Glassverk
Åpningstider: onsdag.- lørdag 10-16 søndag 11-17

For intervjuer eller andre hendvendelser, kontakt Kate Smith
T: +47 41 04 09 48, E: galleri@hadeland-glassverk.no

Finn arrangementet på Facebook her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Byblikk – Oslo i kunsten
torsdag
00:00

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.

Eventbilde: Sommerstandup 2023 på Latter
torsdag
18:30

Sommerstandup 2023 på Latter

I bakgården på Latter kan man nyte både mat, drikke og standup i hele sommer! Det blir nye, morsomme komikere hver uke som vil holde temperaturen oppe uansett vær.

Eventbilde: Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!
torsdag
19:00

Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!

Brødrene Bergh har i flere år servert stemningsfull jazz til folket, og er definitivt jazzklubben i Oslo du bør stoppe innom. Her kan du nyte to ting som hører særs godt sammen – Stemningsfull jazzmusikk og nydelig mat!