Arrangementet er fullført.

Nye malerier fra Elisabeth Werp hovedbilde
lørdag 
13:00

Nye malerier fra Elisabeth Werp

 

Billedkunstner Elisabeth Werp stiller ut nye malerier og grafikkarbeider i utstillingen «Speculum» i Galleri 1 på Hadeland Glassverk.

Velkommen til åpning av utstillingen ved Galleri 1 lørdag 09. september kl. 13-16. Kunstneren deltar.

Ca. priser 5.000,- til 185.000 kr.

I forbindelse med utstillingen lanserer Hadeland Glassverk Werps fantastiske glasserie «Speculum, i flere forskjellige friske farger. Glassene er et samarbeid med vår designsjef Maud Gjeruldsen Bugge, og er både blåst og dekorert i Glasshytta her på Hadeland Glassverk.

Elisabeth Werp er bosatt i Oslo og har i en årrekke vært regnet blant Norges fremste kunstnere, blant annet med utstillinger ved Henie Onstad Kunstsenter, Stenersen-museet, Blaafarveværket, Galléri des Beaxs Arts, Paris og Brompton Gallery, London

Werp er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole og Statens Kunstakademi. Hun holdt sin første separatutstilling ved UNK i 1991. Werp har utviklet en helt spesiell og umiskjennelig stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre i et symbiotisk formuttrykk. Motivene er drømmeaktige, symbolske, figurative, men med et abstrakt innhold. Et sykkelhjul skildrer ikke nødvendigvis et hjul, men det evig tilbakevendende. Et gammelt bord og stol er ikke møbler, men tydelige tegn på menneskers tilstedeværelse og undring over det liv som var her, er her, eller skal komme tilbake.

Elisabeth sier:
“Til utstillingen på Hadeland Glassverk , ønsker jeg å fokusere på Vanitas-motivet; et klassisk tema spesielt belyst i Nederlandene på 16-tallet,og et motstykke til Carpe Diem-temaet. Jeg anvender metaforer som speil, klokker,

skjøre glass,vakre stoffer vevet eller brodert av kvinner-hender….-Samtidig som følelsen av noe forlatt er dominerende, håper jeg at forventningen og troen på Det Nye, Det Neste, skal ligge latent i motivet.

Utstillingen på Hadeland Glassverk inneholder rundt 18 nye malerier (akryl/olje) som er malt i år. Formatene på bildene varierer fra 50 x 70 cm til 140x 180 cm.

Galleri 1 – Hadeland Glassverk
Åpningstider: onsdag.- lørdag 10-16 søndag 11-17

For intervjuer eller andre hendvendelser, kontakt Kate Smith
T: +47 41 04 09 48, E: galleri@hadeland-glassverk.no

Finn arrangementet på Facebook her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Operaaften: Lengsel og kjærlighet
fredag
19:00

Operaaften: Lengsel og kjærlighet

Cecilie Rønning inviterer musikervenner til operaaften: Dèsirèe Baraula, mezzosopran og Markus Kvits, klaver.
Billetten inkluderer enkel matservering.

Eventbilde: Digitalt matlagingskurs – spansk aften
lørdag

Digitalt matlagingskurs – spansk aften

Matlagingskurs hjemme på ditt eget kjøkken! I løpet av ca 1,5 time guides du igjennom tilberedningen og ferdigstillingen av to deilige retter.

Eventbilde: Live digitalt vinkurs: Chardonnay
lørdag
20:00

Live digitalt vinkurs: Chardonnay

Vinkurs hjem i stua! I løpet av ca 1,5 time vil du få en god teoretisk innføring og smake to spennende viner.