Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ny utstilling: Vikingene i Kyiv hovedbilde
søndag 
Historisk museum

Ny utstilling: Vikingene i Kyiv

Den ukrainske ambassaden i Oslo, sammen med ukrainske designere og forskere fra Ukraina, har ferdigstilt en utstilling som i ord og bilder forteller om Skandinavias tilknytning til Kyivriket. Denne vises i museets foredragssal fra 22. – 27. november.

Utstillingen består av 18 store plakater, og gir innblikk i hvordan de historiske båndene mellom Skandinavia og dagens Ukraina ble dannet for mer enn 1000 år siden. Du kan også se filmen museet har produsert til utstillingen, og se en av de få mynter som fant veien fra Kyivriket til Norge.

I 2021 ble Historisk museum kontaktet av Den ukrainske ambassaden i Oslo med forslag om en felles utstilling. På grunn av den russiske invasjonen ble samarbeidet utsatt, men nå er de stolte over å kunne presentere utstillingen “Vikingene i Kyiv”.

Les mer om de viktige allianser og bånd som vikingene knyttet med Kyivriket for 1200 år siden. Og hvordan disse historiske begivenhetene inspirerer forholdet mellom Ukraina og Norge i dag.

Relaterte saker

Eventbilde: Boklansering: Bogstadveien. En gate blir til.
tirsdag
18:00

Boklansering: Bogstadveien. En gate blir til.

Denne boka handler om utviklingen i Bogstadveien fra de første boliger fram til i dag. Boka inneholder også en «guidet vandring» i ord og bilder langs Bogstadveien. Forfatteren Finn Holden vokste selv opp ved Bogstadveien.

Eventbilde: Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet
onsdag

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet

Hva forteller herredressen om maskulinitet, konformitet og makt? Tekstilkunstner Franz Schmidts nye utstilling viser arbeidet bak den klassiske Blådressen.

Eventbilde: Krig og hverdagsliv: Oslo 1940–45
torsdag

Krig og hverdagsliv: Oslo 1940–45

Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.