Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ny utstilling: Vikingene i Kyiv hovedbilde
søndag 
Historisk museum

Ny utstilling: Vikingene i Kyiv

Den ukrainske ambassaden i Oslo, sammen med ukrainske designere og forskere fra Ukraina, har ferdigstilt en utstilling som i ord og bilder forteller om Skandinavias tilknytning til Kyivriket. Denne vises i museets foredragssal fra 22. – 27. november.

Utstillingen består av 18 store plakater, og gir innblikk i hvordan de historiske båndene mellom Skandinavia og dagens Ukraina ble dannet for mer enn 1000 år siden. Du kan også se filmen museet har produsert til utstillingen, og se en av de få mynter som fant veien fra Kyivriket til Norge.

I 2021 ble Historisk museum kontaktet av Den ukrainske ambassaden i Oslo med forslag om en felles utstilling. På grunn av den russiske invasjonen ble samarbeidet utsatt, men nå er de stolte over å kunne presentere utstillingen “Vikingene i Kyiv”.

Les mer om de viktige allianser og bånd som vikingene knyttet med Kyivriket for 1200 år siden. Og hvordan disse historiske begivenhetene inspirerer forholdet mellom Ukraina og Norge i dag.

Relaterte saker

Eventbilde: Vintercruise med seilskute på Oslofjorden
mandag
13:00

Vintercruise med seilskute på Oslofjorden

Turen gir deg et godt inntrykk av Oslo og de nærliggende områdene, og er en fin måte å få et annerledes inntrykk av Norges hovedstad.

Eventbilde: Senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter
tirsdag
13:00

Senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter

Velkommen til senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter den første tirsdagen i måneden!

Eventbilde: Babyomvisning på Henie Onstad Kunstsenter
onsdag
13:00

Babyomvisning på Henie Onstad Kunstsenter

Det er aldri for tidlig å starte med kunst! Henie Onstad kunstsenter inviterer til babyomvisning den første onsdagen i måneden.