Arrangementet er fullført.

Ny utstilling på Teknisk museum hovedbilde
onsdag 
11:00
Teknisk museum

Ny utstilling på Teknisk museum

Ny utstilling på Teknisk museum åpnes 25. november 2020 kl. 11.00
For 150 år siden var en ellevill ballongferd med La Ville d’Orléans starten på norsk luftfartshistorie. Jubileet feires med å åpne utstillingen der den første lufttransportgjenstand i Norge får en fortjent plass på museet.
Siden museet for tiden er korona-stengt, erstattes åpningsfesten på museet med en direktesendt samtale med kurator Ketil Gjølme Andersen, som er ekspert på kurven og dens nervepirrende historie. Denne sendingen kan sees på museets Facebookside.
Stikkord for samtalen er en ellevill ballongferd med flere nær-døden-opplevelser, Paris beleiret av prøysserne under den fransk-tyske krigen, en krigsviktig beskjed i undertøyet, et fransk kjøkken med rotter på menyen, et autentisk brev til norske slektninger, en strevsom ferd gjennom snødekt landskap, et møte med kommunikasjonsproblemer, en tale av Bjørnson og sang av Jonas Lie som franske helter skjønte lite av, telegrafens rolle, og spørsmålet om hvilken betydning denne ballongferden kan ha hatt for historiens videre forløp. Hva hadde det å si for tiden som kom at tyskerne kunne samle seg under keiser Wilhelm den første etter å ha vunnet krigen, i 1871?
Det er ikke måte på hvilke historiske begivenheter vi kan knytte til denne gondolen, som nå er midtpunktet i den nye utstillingen som åpnes på Teknisk museum onsdag 25. november klokken 11.

Relaterte saker

Eventbilde: Omvisning i Operaen
torsdag
12:00

Omvisning i Operaen

På Omvisning i Operaen får du et innblikk i det som skjer bak scenen før teppet går opp. Dyktige omvisere forteller om arkitektur og sceneteknikk, opera og ballett. 

Eventbilde: Vidar Busk – SALT
torsdag
21:30

Vidar Busk – SALT

Det er snart 25 år siden sangeren og gitaristen Vidar Busk ble Norges mest omtalte og feirede bluesartist. Denne kvelden kan du oppleve ham og bandet på SALT.

Eventbilde: Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
fredag

Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet.