Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ny utstilling på Teknisk museum hovedbilde
onsdag 
11:00
Teknisk museum

Ny utstilling på Teknisk museum

Ny utstilling på Teknisk museum åpnes 25. november 2020 kl. 11.00
For 150 år siden var en ellevill ballongferd med La Ville d’Orléans starten på norsk luftfartshistorie. Jubileet feires med å åpne utstillingen der den første lufttransportgjenstand i Norge får en fortjent plass på museet.
Siden museet for tiden er korona-stengt, erstattes åpningsfesten på museet med en direktesendt samtale med kurator Ketil Gjølme Andersen, som er ekspert på kurven og dens nervepirrende historie. Denne sendingen kan sees på museets Facebookside.
Stikkord for samtalen er en ellevill ballongferd med flere nær-døden-opplevelser, Paris beleiret av prøysserne under den fransk-tyske krigen, en krigsviktig beskjed i undertøyet, et fransk kjøkken med rotter på menyen, et autentisk brev til norske slektninger, en strevsom ferd gjennom snødekt landskap, et møte med kommunikasjonsproblemer, en tale av Bjørnson og sang av Jonas Lie som franske helter skjønte lite av, telegrafens rolle, og spørsmålet om hvilken betydning denne ballongferden kan ha hatt for historiens videre forløp. Hva hadde det å si for tiden som kom at tyskerne kunne samle seg under keiser Wilhelm den første etter å ha vunnet krigen, i 1871?
Det er ikke måte på hvilke historiske begivenheter vi kan knytte til denne gondolen, som nå er midtpunktet i den nye utstillingen som åpnes på Teknisk museum onsdag 25. november klokken 11.

Relaterte saker

Eventbilde: Den andre kvissen på Brød & Sirkus!
onsdag
19:00

Den andre kvissen på Brød & Sirkus!

Hver onsdag, bedre kjent som lillelørdag, serverer en av byens mest rutinerte quizmastere et velvalgt utvalg spørsmål av allmenn karakter.

Eventbilde: Standup Inkognito på Sommerro
onsdag
19:00

Standup Inkognito på Sommerro

Sommerro inviterer til “Standup Inkognito” på Lysverker Scene, hvor etablerte og fremadstormende komikere entrer scenen for å teste ut nytt materiale eller finpusse sine ferdigheter foran et publikum.

Eventbilde: Student-torsdag på SNØ
torsdag
00:00

Student-torsdag på SNØ

Hver torsdag får studenter 30% rabatt på dagspass og 50% rabatt på skiutleie.