Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum hovedbilde
onsdag 

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum

Norsk Teknisk Museum inviterer til formell åpning av ny, fast og brennende aktuell utstilling på Nasjonalt medisinsk museum.

Se Liv og død – mennesket i forandring tirsdag 22. juni kl. 13:00.

Hva er sykdom, hva er god behandling og god helse? Hva gjør det med et samfunn når redsel for smitte gjør at vi mennesker må beskytte oss mot hverandre?

Dette er to av mange spørsmål den nye medisinske utstillingen ved NTM reiser. Noen besvares tydelig, andre åpner for nye og felles diskusjoner. Temaene er mange, gjenstandsmaterialet variert. Her finner du bydel Nordre Akers første koronavaksine og noen av de første p-pillene som kom på markedet, proteser og moderne digitale hjelpemidler sammen med betydelig eldre materiale som et lobotomiredskap og Norges første kuvøse. Psykisk helse, medisinering og dilemma rundt diagnostisering blir også berørt.

Utstillingen er spesielt aktuell i dag, hvor sykdom og smittevern har fått en så sentral plass i folks daglige samtaler og i media

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Sightseeing på Oslofjorden
torsdag
13:00

Sightseeing på Oslofjorden

Opplev Oslofjorden på en klassisk guidet sightseeingtur forbi mange av hovedstadens attraksjoner. Turen går gjennom trange sund og idylliske bukter, og dere passerer mange kjente landemerker.

Eventbilde: Standup på Klubbscenen
torsdag
20:00

Standup på Klubbscenen

Standup på klubbscenen på Latter. Opplev både norske og internasjonale komikere. Hvert show er unikt.