Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum hovedbilde
torsdag 

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum

Norsk Teknisk Museum inviterer til formell åpning av ny, fast og brennende aktuell utstilling på Nasjonalt medisinsk museum.

Se Liv og død – mennesket i forandring tirsdag 22. juni kl. 13:00.

Hva er sykdom, hva er god behandling og god helse? Hva gjør det med et samfunn når redsel for smitte gjør at vi mennesker må beskytte oss mot hverandre?

Dette er to av mange spørsmål den nye medisinske utstillingen ved NTM reiser. Noen besvares tydelig, andre åpner for nye og felles diskusjoner. Temaene er mange, gjenstandsmaterialet variert. Her finner du bydel Nordre Akers første koronavaksine og noen av de første p-pillene som kom på markedet, proteser og moderne digitale hjelpemidler sammen med betydelig eldre materiale som et lobotomiredskap og Norges første kuvøse. Psykisk helse, medisinering og dilemma rundt diagnostisering blir også berørt.

Utstillingen er spesielt aktuell i dag, hvor sykdom og smittevern har fått en så sentral plass i folks daglige samtaler og i media

Relaterte saker

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
torsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!

Eventbilde: Ny vikingutstilling i Oslo
torsdag

Ny vikingutstilling i Oslo

Ny vikingutstilling i Oslo hvor publikum kan se perfekte rekonstruksjoner av klær og utstyr brukt til hverdags, plyndring og fest.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
torsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.