Arrangementet er fullført.

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum hovedbilde
onsdag 

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum

Norsk Teknisk Museum inviterer til formell åpning av ny, fast og brennende aktuell utstilling på Nasjonalt medisinsk museum.

Se Liv og død – mennesket i forandring tirsdag 22. juni kl. 13:00.

Hva er sykdom, hva er god behandling og god helse? Hva gjør det med et samfunn når redsel for smitte gjør at vi mennesker må beskytte oss mot hverandre?

Dette er to av mange spørsmål den nye medisinske utstillingen ved NTM reiser. Noen besvares tydelig, andre åpner for nye og felles diskusjoner. Temaene er mange, gjenstandsmaterialet variert. Her finner du bydel Nordre Akers første koronavaksine og noen av de første p-pillene som kom på markedet, proteser og moderne digitale hjelpemidler sammen med betydelig eldre materiale som et lobotomiredskap og Norges første kuvøse. Psykisk helse, medisinering og dilemma rundt diagnostisering blir også berørt.

Utstillingen er spesielt aktuell i dag, hvor sykdom og smittevern har fått en så sentral plass i folks daglige samtaler og i media

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev ISÁK på Rockefeller
torsdag
19:00

Opplev ISÁK på Rockefeller

Med tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter ISÁK grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk.

Eventbilde: Oslo-Filharmonien: Musikkfabrikken
fredag

Oslo-Filharmonien: Musikkfabrikken

Bli med til Musikkfabrikken – en konsertforestilling for hele familien med dans, animasjonsfilm og fargesprakende orkestermusikk!

Eventbilde: Detektiv Dorotea og det mystiske frøet
fredag
18:00

Detektiv Dorotea og det mystiske frøet

I et livlig og engasjerende univers får barna selv være detektiver og hjelpe Dorotea, barnas egen detektiv!