Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

No Comprendo – Francesc Ruiz hovedbilde
torsdag 

No Comprendo – Francesc Ruiz

narvesen

OSLO PILOT er stolte over å kunne presentere No Comprendo av Francesc Ruiz – En selvbiografisk tegneserie i Oslo Pilot Prosjektrom 15. september – 16. oktober. No Comprendo vil bestå av en selvbiografisk tegneserie om Ruiz’ fordypning i norsk tegneseriehistorie.

No Comprendo åpner 15. september kl 19:00.

Francesc Ruiz – En utvidet tegneserie i fem deler.
15. september til 16. oktober 2016.
Ruiz inntar prosjektrommet og vil i løpet av høsten presentere en selvbiografisk tegneserie og en rekke arrangement.

•Nattlige Utløsninger – En kveldsskole hvor man utforsker nye forestillinger om porno i tegneserier og illustrasjon under Oslo Kulturnatt, 16. September, kl. 19.00. Påmelding og drop-inn.

•Narvesen – hemmelig performance ved ulike Narvesen kiosker i Oslo. 16 september.

•Samtale mellom kunstneren Dora Garcia og Francesc Ruiz. 29. september, kl. 18.00.

•Donald, en samtale om Donalds påvirkning på det norske samfunnet. 15. Oktober, kl 19.00.

•Tur til Tegneseriemuseet i Brandbu. 16 oktober, kl. 10:50 – 16.00.

For mer informasjon og detaljert program vennligst se www.oslopilot.no

Francesc Ruiz prosjektet utforsker det norske tegneseriemiljøet fra flere motstridende og overlappende perspektiv. Prosjektet tar for seg tegneserienes distribusjonsnettverk, tilhørende fanskare og mediets representasjon av seksualitet. Francesc Ruiz’ utvidete tegneserie i fem deler inviterer oss til å ta del i norsk tegneseriehistorie gjennom feiltolkninger og forflytningsstrategier, typisk for hans kunstneriske praksis. En serie arrangementer følger Ruiz’ prosjekt, som finner sted mellom 15 september og Oslo Art Weekend (14 oktober-16 oktober).

Ruiz’ bruk av tegneserier skjerper deres evne til å dekonstruere begjær og seksuell tiltrekning. Som et rimelig og lett tilgjengelig format har tegneserien historisk sett forsøkt å fange opp avvikende kulturelle og politiske holdninger som homofobi, rasisme og andre former for undertrykkelse, samtidig som den både kritiserer og unngår etablerte mediers trivialiserende effekt.

OSLO PILOT er et toårig prosjekt som utforsker kunstens rolle i og for offentlige rom for å berede grunnen for en fremtidig kunstbiennale. Prosjektet er kuratert av Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk. OSLO PILOT er initiert og finansiert av Kulturetaten, Oslo Kommune.

Francesc Ruizs prosjekt er støttet av OSLO PILOT og AC/E og en del av samarbeidsprosjektet The Big O.

Relaterte saker