Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpnes hovedbilde
torsdag 

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpnes

 1

Satser på bydelsbar i Grünerløkkas hovedgate

På torsdag åpner Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge i Thorvald Meyers Gate 89, en bar som hedrer både bydelen Grünerløkka og de som bor der. Både konseptet, innredningen og lokalene er tilknyttet det forhistoriske Løkka, mens menyen er skreddersydd for bydelens befolkning.

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge spesialiserer seg, som navnet kanskje tilsier, på gode cocktails inspirert av både Grünerløkkas historie og cocktailens hjemby New York. Bydelen har plutselig fått et perfekt sted for å nyte en drink og senke skuldrene.

Den nye baren, som åpner dørene den 1. desember, har tatt New Yorks cocktailrenessanse og forent den med både nåtidens og forhistoriens Grünerløkka. Med beliggenhet blant flere kjente spisesteder, ønsker eierne å komplementere cocktailmenyen med de beste kulinariske opplevelsene Grünerløkka har å by på.

— Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail.

På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak den nye cocktailbaren.

Gründere kan teste pop-up-kjøkken

Den kulinariske innovasjonen på Grünerløkka har opplevd en skikkelig boost de siste tiårene. Det vil Nedre Løkka nå ta del i ved å invitere dyktige, innovative og kreative kokker, gründere og nye aktører til å servere mat fra deres pop-up-kjøkken.

— Vi ønsker å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh.

Norsk-amerikanske cocktails

Eierne har tatt et dypdykk i historiebøkene, og kan blant annet fortelle at bydelen Grünerløkka tidligere har gått under navnet Ny York. Dette hevdes å stamme fra den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, mens andre mener det skyldes at gatenettet på Grünerløkka ligner på de rettvinklede og brede gatene på Manhattan i New York.

Plasseringen i Grünerløkkas hovedgate og den solide forankringen i områdets historie er ingen tilfeldighet. Både Ny York og nåtidens New York har lagt grunnlaget for barens cocktail-meny, og mange av drinkene er basert på norske ingredienser, med en amerikansk twist.

For å lage en spennende cocktailmeny, har vi hentet mye inspirasjon fra Amerika, med både klassiske cocktails og ulike varianter av disse. Et eksempel på dette er Popcorn Old Fashioned som er en spennende variant av den klassiske, whisky-baserte cocktailen Old Fashioned. Våre drinker nytes normalt sett alene, men vi vil også tilpasse drinkmenyen etter matmenyen når vi lanserer vårt pop-up-kjøkken neste år. Denne skal etter planen rullere 3-4 ganger i året, slik at gjester kan nyte det unike samspillet mellom mat og drikke, forteller barsjef Andreas Gullbrandsson.

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpner 1. desember, og vil holde åpent fra 15.00 til 03.00 hele uken.

5

Om Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge ligger i Thorvald Meyers Gate 89, i de gamle Escalon-lokalene, og vil holde åpent hele uka fra kl. 15.00 til 03.00. I motsetning til de fleste andre barer i Oslo, gir Nedre Løkka Cocktailbar muligheten for større gruppe-reservasjoner av bord. I andre etasje er det også tilrettelagt for å ha lukkede selskaper med egen selskapsmeny.

For gruppe-reservasjon, kontakt post@nedrelokka.no.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristin Estil Jacobsen på kj@pr-o.no, eller tlf. 91 71 98 54

3

Relaterte saker

Eventbilde: Pastakurs
tirsdag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: PINQUIZ
tirsdag
19:00

PINQUIZ

PINPIN byr på quiz-kvelder fulle av overraskelser og fete premier, så be med deg venner, kollegaer og familie og bli med på moroa!

Eventbilde: Boblende middag / lunsj
onsdag
17:00

Boblende middag / lunsj

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblene kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.