Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Musikkverksted hovedbilde
onsdag 

Musikkverksted

musikkverkstedMålgruppe 6-10 år, maks 16 deltakere

Musikerne fra Drivhuset tar med seg mange nye instrumenter til hvert verksted: Hjemmelagde strengeinstrumenter, blåserør, skrotperkusjon, stokkofoner, kassetrommer og elektroniske lydbokser. Ta gjerne med flere instrumenter hjemmefra – hvis du spiller noe fra før er det bare fint å få med i den nye musikken. For i Drivhusets verksteder er alle deltakerne også komponister som er med å bestemme hvordan musikken blir. Det hele avsluttes med konsert der foreldrene og alle som har lyst kan høre resultatene. Lydopptakene deles på internett – https://drivhuset.org

STRENG OG STRYK
9 mars er dagen for «Streng og stryk». Strenger kan festes på alle slags pinner og planker eller krykker, skuffer og elg-gevir ? Vi deler ut originale harper, lyrer og pinnoliner og tar også i bruk «Ekstralangeleiken» som er 3,5 meter lang. Den er ideell til å demonstrere strengenes fysikk. Skal vi plukke, slå eller stryke med bue? Passer det med fuzzbokser og effektpedaler, eller skal noe loopes med en sampler-boks ?
Team: Isak Anderssen – el. cello , Jon Halvor Bjørnseth verkstedsleder

KONSERT FOR FORELDRE ca. kl. 19:45

Kjøp billetter til «Streng og stryk» her>>

LUFT OG VANN, TUT OG RØR
10 mars er det musikk med luft og vann, tut og rør! Hvordan blir det lyd i luft? Og hva skjer når luften går igjennom et rør? Drivhuset har mange slags lyd-rør i instrumentsamlingen – alle får et instrument og  da kan vi begynne å lage  en ny luftmusikk.  Og kanskje noen av rørene også kan brukes til vann? Prinsippene er akkurat de samme i proffe blåseinstrumenter. I tillegg utvides lydbildet med noen samplere og elektroniske bokser. 

Kjøpt billetter til «Luft og vann, tut og rør» her>>

Team: Hayden Powell – trompet,  Jon Halvor Bjørnseth – div. blåserør + elektronikk / verkstedsleder

KONSERT FOR FORELDRE/FØLGE ca. kl. 19:45

Relaterte saker

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
lørdag

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Bakgårdslek for familien
lørdag
11:00

Bakgårdslek for familien

Kom og lek i bakgården! Kast på stikka, hopp litt tau eller skriv på kritt-tavle. Møt opp og bli med på god gammeldags moro hver første lørdag i måneden.

Eventbilde: Barnas Sommerverksted
lørdag
11:00

Barnas Sommerverksted

Her blir det morsomme og kreative aktiviteter for barna. Samtidig vil det være konserter og andre forestillinger i gata som man også kan delta på, helt gratis.