Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Musikkverksted hovedbilde
onsdag 

Musikkverksted

musikkverkstedMålgruppe 6-10 år, maks 16 deltakere

Musikerne fra Drivhuset tar med seg mange nye instrumenter til hvert verksted: Hjemmelagde strengeinstrumenter, blåserør, skrotperkusjon, stokkofoner, kassetrommer og elektroniske lydbokser. Ta gjerne med flere instrumenter hjemmefra – hvis du spiller noe fra før er det bare fint å få med i den nye musikken. For i Drivhusets verksteder er alle deltakerne også komponister som er med å bestemme hvordan musikken blir. Det hele avsluttes med konsert der foreldrene og alle som har lyst kan høre resultatene. Lydopptakene deles på internett – https://drivhuset.org

STRENG OG STRYK
9 mars er dagen for «Streng og stryk». Strenger kan festes på alle slags pinner og planker eller krykker, skuffer og elg-gevir ? Vi deler ut originale harper, lyrer og pinnoliner og tar også i bruk «Ekstralangeleiken» som er 3,5 meter lang. Den er ideell til å demonstrere strengenes fysikk. Skal vi plukke, slå eller stryke med bue? Passer det med fuzzbokser og effektpedaler, eller skal noe loopes med en sampler-boks ?
Team: Isak Anderssen – el. cello , Jon Halvor Bjørnseth verkstedsleder

KONSERT FOR FORELDRE ca. kl. 19:45

Kjøp billetter til «Streng og stryk» her>>

LUFT OG VANN, TUT OG RØR
10 mars er det musikk med luft og vann, tut og rør! Hvordan blir det lyd i luft? Og hva skjer når luften går igjennom et rør? Drivhuset har mange slags lyd-rør i instrumentsamlingen – alle får et instrument og  da kan vi begynne å lage  en ny luftmusikk.  Og kanskje noen av rørene også kan brukes til vann? Prinsippene er akkurat de samme i proffe blåseinstrumenter. I tillegg utvides lydbildet med noen samplere og elektroniske bokser. 

Kjøpt billetter til «Luft og vann, tut og rør» her>>

Team: Hayden Powell – trompet,  Jon Halvor Bjørnseth – div. blåserør + elektronikk / verkstedsleder

KONSERT FOR FORELDRE/FØLGE ca. kl. 19:45

Relaterte saker

Eventbilde: Aktivitetssøndag
søndag
11:00

Aktivitetssøndag

På søndag byr Engineerium på litt god førjulsstemning med hyggelige gratisaktiviteter som julekuler og origami.

Eventbilde: Barnesøndag: Juleverksted
søndag
11:30

Barnesøndag: Juleverksted

Bli med på et litt annerledes juleverksted hvor du kan lage julepynt og julekort inspirert av riktig, riktig gamle dager.

Eventbilde: Barnas båtverksted på Maritimt Museum
søndag
12:00

Barnas båtverksted på Maritimt Museum

Bli med å lage klossebåter! Hver søndag arrangeres Barnas Båtverksted på Maritimt museum. Opplev samtidig deres utstillinger for barn.