Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Møt en forsker. Muskeltap i kreft – kan det forhindres? hovedbilde
tirsdag 
17:00
Kreftforeningens Vitensenter

Møt en forsker. Muskeltap i kreft – kan det forhindres?

Noen kreftceller har evnen til å gi redusert muskelmasse i hele kroppen. Dette omfatter ikke bare de musklene vi bruker til å gå eller løfte ting, men også musklene som trengs for å kunne trekke pusten, eller for å pumpe blod rundt i kroppen. Et slikt alvorlig muskeltap kalles kakeksi og har stor påvirkning på livskvalitet og overlevelse for mange kreftpasienter.

Men hva skjer egentlig i kroppen hos de som får kakeksi? Hvordan kan kreftceller bestemme hvor store musklene våre skal være? Og hvordan kan man bremse eller motvirke muskeltapet?

Forsker Kristine Pettersen fra NTNU er nummer to ute i vår arrangementsserie «Møt en forsker» og skal fortelle oss om sitt pionerprosjekt. Kristine vil besvare spørsmålene om hvorfor akkurat dette er en nyskapende og en vill ide, og hvordan resultatene kanskje kan påvirke dagens kreftforskning og på lang sikt situasjonen for kreftrammede.

Det krever ingen forkunnskap, her er det bare å møte opp! Foredraget er på norsk og passer for alle som ønsker å få mer innsikt i noe av den mest banebrytende kreftforskningen. Det blir anledning til å stille spørsmål etter foredraget.

Foredraget er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Gå til påmeldingssiden her

Møt en forsker:
«Møt en forsker» er en arrangementsserie hvor man kan møte kreftforskere som forsker på varierte kreftspørsmål. Her kan man komme og lære noe nytt og samtidig få stilt spørsmål. Følg programmet på våre nettsider og meld deg på vitensenterets nyhetsbrev.

Les mer tilbudet på Vitensenteret: kreftforeningen.no/vitensenteret/tilbud

Hva er et Pionerprosjekt?
Pionerprosjekter er forskningsprosjekter som har en djerv idé, grenseløst potensiale og høy wow-faktor! Vi ønsker å skape de vekstvilkårene slike ville vyer behøver, en rugekasse for gode ideer, og tildeler derfor midler til spennende forskningsideer som kan skape helt nye løsninger på kreftområdet.

Les mer om Pionerprosjektet her.

Tidspunkt og sted:
Tirsdag 24. januar kl. 17.00 – 18.00. Dørene åpner kl. 16.30.
Kreftforeningens Vitensenter, Kongens gate 6, 0153 Oslo.
Det blir kaffe og lett servering!

Det vil være mulig å utforske Kreftforeningens Vitensenter før og etter foredraget.

Velkommen!

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Sosialt, uhøytidelig, morsomt og passer for alle som elsker øl – og alle som tror de ikke liker det.

Eventbilde: Guidet ølsmaking
lørdag
17:30

Guidet ølsmaking

Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.