Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Morsomme helgeaktiviteter hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Morsomme helgeaktiviteter

Det blir spennende aktiviteter for hele familien på Teknisk museum denne helgen. Ta med bamsen til museets bamsesykehus, tegn eller blir med på fikseverksted med nål og tråd. DU kan trykke kule motiv på klærne og bygge egen tegnerobot i lego og se spennende forsøk med dampmaskin.

Program:

11.30 Viten for liten: Vi tegner FOLK

Bli med på et tegneverksted der vi tegner hodeskaller og snakker om hva forskning på mennesker betyr. Passer for barn fra seks år. Møt opp i utstillingen FOLK. Se 208 i kartet.

12.00 – 13.00 Bamsesykehus

Trenger bamsen din et nytt plaster eller en ny bandasje? Eller kanskje bare noen å snakke med? Ta med bamsen din til våre kyndige bamseleger på Teknisk museum. Passer for barn. Møt opp i God bedring, i medisinutstillingen. Se etter 214 i kartet.

12.00 – 14.00 Fikseverksted med nål og tråd (kun 30. mars)

Har du klær som trenger å lappes, eller har du hullete ullsokker som må stoppes, men er redd for å prøve selv? Vi har et åpent verksted der du kan komme og fikse klærne dine sammen med oss. Vi

stiller med verktøy og kompetanse, og du stiller opp med klær kan som fikses. Dette verkstedet passer best for mindre reparasjoner. Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se 112 i kartet.

14.00 – 16.00 Miljøtrykkeriet

Bruk egendesignede handlenett i stedet for poser. Trykk kule motiv på klærne dine i stedet for å kjøpe nye. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se 112 i kartet.

15.00 – 16.00 LEGO WeDo

Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 3 i foajeen.

15.00 Thematic tour in FOLK – How human variation is not race (kun 30. mars)

The tour in the exhibition FOLK explores how race and human variation are different and invites us to discuss the scientific, ethical and political challenges that contemporary anthropological and genetic research faces. The tour is given by Exhibition Curator Ageliki Lefkaditou. Meet up in exhibition FOLK. Look up 208 in the map.

16.00 Dampmaskin

Vi forklarer dampmaskinens utvikling ved hjelp av spennende forsøk og eksperimenter! Passer for barn fra seks år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

Med forbehold om endringer.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Mestring og glede i Oslo Klatrepark
torsdag
10:00

Mestring og glede i Oslo Klatrepark

Klatring i tretopp-klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde.

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!