Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Morsomme helgeaktiviteter på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 
11:30
Teknisk museum

Morsomme helgeaktiviteter på Teknisk museum

Det skjer alltid mye spennende for hele familine i helgene på Teknisk museum, og denne helgen er intet unntak. Det blir lesestund, astronomishow, syverksted og mye mer!

11.30 Viten for liten: småFOLK
Hør fortellingen om Abrakasebra som ble frosset ut av landsbyen. Gunnar Geit og de andre dyrene ville ikke stole på dyr med striper. Vi tar opp forskning på menneskelig biologisk variasjon for de minste. Lesestund for barn fra tre til fem år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 13.30 Syverksted
Hvordan var det å jobbe på en tekstilindustrifabrikk i Oslo på 1850-tallet? Bli med på et sykurs der du lærer å sy en
toalettmappe og hører om Hjula Væveri. Vi bruker ekte, gamle mønstre fra Hjula Væveris arkiv til toalettmappene. Ingen forkunnskaper nødvendig. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Passer for ungdom og voksne.
Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 på kartet.

14.00 Den industrielle revolusjon
Hva skjedde i Christiania i perioden 1850 – 1900? Hør om industrialiseringen langs Akerselva, og lær om mekaniske verksteder og tekstilfabrikker. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 Astronomishow
Finnes det liv på andre planeter? Hva vil skje med sola vår? Hvordan fungerer en romrakett? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på i vårt astronomishow. Ved hjelp av eksperimenter og simuleringer søker vi svar på universets største hemmeligheter! Passer for familier. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Møt opp tidlig.

14.30 – 15.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for alle. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 på kartet.

15.00 – 15.30 Fleip eller fakta om måneferden
Kan du skille mellom fleip eller fakta om måneferden? Bli med på en omvisning med quiz om kappløpet til månen. Deltageren med flest riktige svar får en premie! Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

Foto: Lars Opstad, Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Kjøkkenveien til historien
torsdag
00:00

Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? Fem kjøkken fra middelalderen til 1950 er bygget opp i utstillingen.

Eventbilde: Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie
torsdag
00:00

Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

Eventbilde: Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag
torsdag
12:00

Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.