Arrangementet er fullført.

Morsomme helgeaktiviteter på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 
11:30
Teknisk museum

Morsomme helgeaktiviteter på Teknisk museum

Det skjer alltid mye spennende for hele familine i helgene på Teknisk museum, og denne helgen er intet unntak. Det blir lesestund, astronomishow, syverksted og mye mer!

11.30 Viten for liten: småFOLK
Hør fortellingen om Abrakasebra som ble frosset ut av landsbyen. Gunnar Geit og de andre dyrene ville ikke stole på dyr med striper. Vi tar opp forskning på menneskelig biologisk variasjon for de minste. Lesestund for barn fra tre til fem år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 13.30 Syverksted
Hvordan var det å jobbe på en tekstilindustrifabrikk i Oslo på 1850-tallet? Bli med på et sykurs der du lærer å sy en
toalettmappe og hører om Hjula Væveri. Vi bruker ekte, gamle mønstre fra Hjula Væveris arkiv til toalettmappene. Ingen forkunnskaper nødvendig. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Passer for ungdom og voksne.
Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 på kartet.

14.00 Den industrielle revolusjon
Hva skjedde i Christiania i perioden 1850 – 1900? Hør om industrialiseringen langs Akerselva, og lær om mekaniske verksteder og tekstilfabrikker. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 Astronomishow
Finnes det liv på andre planeter? Hva vil skje med sola vår? Hvordan fungerer en romrakett? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på i vårt astronomishow. Ved hjelp av eksperimenter og simuleringer søker vi svar på universets største hemmeligheter! Passer for familier. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Møt opp tidlig.

14.30 – 15.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for alle. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 på kartet.

15.00 – 15.30 Fleip eller fakta om måneferden
Kan du skille mellom fleip eller fakta om måneferden? Bli med på en omvisning med quiz om kappløpet til månen. Deltageren med flest riktige svar får en premie! Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

Foto: Lars Opstad, Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Tumble in the Jungle
lørdag
12:00

Tumble in the Jungle

Fart, humør og mange opplevelser venter den som blir med på Tumble in the Jungle. En samlende forestilling for alle barn!

Eventbilde: Snekring av vinterhus
søndag
12:00

Snekring av vinterhus

Her kan du bygge ditt eget overvintringshjem på Lilløyplassen, for å hjelpe insekter som marihøner og gulløyer med å komme seg gjennom vinteren!

Eventbilde: Egal teater presenterer Ronja Røverdatter
søndag
13:00

Egal teater presenterer Ronja Røverdatter

Egal teater presenterer Ronja Røverdatter Astrid Lindgren klassikeren som har fascinert mange generasjoner barn som er basert på Astrid Lindgrens siste bok.