Arrangementet er fullført.

Morsomme helgeaktiviteter på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 
11:30
Teknisk museum

Morsomme helgeaktiviteter på Teknisk museum

Det skjer alltid mye spennende for hele familine i helgene på Teknisk museum, og denne helgen er intet unntak. Det blir lesestund, astronomishow, syverksted og mye mer!

11.30 Viten for liten: småFOLK
Hør fortellingen om Abrakasebra som ble frosset ut av landsbyen. Gunnar Geit og de andre dyrene ville ikke stole på dyr med striper. Vi tar opp forskning på menneskelig biologisk variasjon for de minste. Lesestund for barn fra tre til fem år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 13.30 Syverksted
Hvordan var det å jobbe på en tekstilindustrifabrikk i Oslo på 1850-tallet? Bli med på et sykurs der du lærer å sy en
toalettmappe og hører om Hjula Væveri. Vi bruker ekte, gamle mønstre fra Hjula Væveris arkiv til toalettmappene. Ingen forkunnskaper nødvendig. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Passer for ungdom og voksne.
Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 på kartet.

14.00 Den industrielle revolusjon
Hva skjedde i Christiania i perioden 1850 – 1900? Hør om industrialiseringen langs Akerselva, og lær om mekaniske verksteder og tekstilfabrikker. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 Astronomishow
Finnes det liv på andre planeter? Hva vil skje med sola vår? Hvordan fungerer en romrakett? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på i vårt astronomishow. Ved hjelp av eksperimenter og simuleringer søker vi svar på universets største hemmeligheter! Passer for familier. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Møt opp tidlig.

14.30 – 15.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for alle. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 på kartet.

15.00 – 15.30 Fleip eller fakta om måneferden
Kan du skille mellom fleip eller fakta om måneferden? Bli med på en omvisning med quiz om kappløpet til månen. Deltageren med flest riktige svar får en premie! Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

Foto: Lars Opstad, Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Vi gir bort en fantastisk plass på Vassholmen Sommerleir
tirsdag

Vi gir bort en fantastisk plass på Vassholmen Sommerleir

Nå skal barna endelig få være barn igjen, og gjøre det barn kan best; leke og oppleve noe nytt og spennende sammen. Her får de en uke med sol, bading, fart og spenning på vannet.

Eventbilde: Den usynlige gutten – Bærum Kulturhus
lørdag
15:00

Den usynlige gutten – Bærum Kulturhus

Velkommen til en magisk og morsom forestilling med barnegruppa i Sandvika barne- og ungdomsteater.

Eventbilde: Subsdans summercamp for kids
mandag

Subsdans summercamp for kids

Subsdans arrangerer summercamp for barna hvor de kan melde seg på en hel uke med dans! Elevene danser hiphop, popping og break med dyktige pedagoger.