Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Mini kokkeskole- 3 dagers kokkekurs hovedbilde
torsdag 

Mini kokkeskole- 3 dagers kokkekurs

ntso

Et tredagers kokkekurs med noen av Norges beste kokker.

Torsdag 22., fredag 23., og lørdag 24. Juni er det igjen tid for vår mini-kokkeskole. I løpet av tre intense dager gir kokkene ved Kulinarisk Akademi deg en grundig innføring i kjøkkenets viktigste prinsipper. Kurset passer for alle som elsker å lage mat. Både nybegynnere og viderekomne vil ha utbytte av å være med når våre kjøkkenkunstnere inviterer til foredrag, demonstrasjoner og sist men ikke minst: mye matlaging.

Matkursene ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen av sammen med noen av Norges beste kokker.

Vi begynner med det grunnleggende: gode krafter fra sjø og land samt supper og sauser. Demi-glace, smørsauser og emulsjoner. Dressinger og kalde sauser. Videre tar vi for oss ulike garnityrer, tilbehør og pasta.

Dere vil bene ut fjærkre, rense skalldyr og filetere rund og flat fisk. Dere lærer å steke kjøtt, og hvilke kvalitetstegn man skal se etter på handleturen. Og hva er vel et matkurs uten smakebiter? Noen står kokkene for, andre lager dere selv. Vi kan nærmest garantere at du blir overrasket over hvor enkelt du klarer å trylle frem de lekreste retter under kyndig veiledning av våre engasjerte og entusiastiske kokker.

Vi baker også brød og andre enkle bakverk. Vi lærer dere også å lage desserter som ikke bare er en fryd for øyet og ganen, men som også er enkle å få til og kan forberedes i god tid før gjestene kommer på et hjemmekjøkken uten spesialutstyr.

Under kokkeleringen deler vi deltakerne i grupper. Hver gruppe får en toppmoderne kjøkkenøy og egen kokk som følger dem gjennom dagen. Her gjelder det å suge til seg informasjon. Våre kokker har en rekke triks i ermet. Triks som kan løfte selv de enkleste råvarer til nye høyder, og som kan redde deg ut av situasjonen om noe skulle gå galt. Det er bare å spørre!

For påmelding trykk her >>

Kursavgiften dekker:
En matbit ved ankomst
Foredrag og demonstrasjoner ved våre fantastiske kokker
Kokkelering
Råvarer under kurset
Rikelig med smaksprøver
Lyse, luftige kurslokaler med topp moderne utstyr
Kurskompendier
Forkle du kan ta med hjem
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Tid:
Torsdag 22. juni 2017, kl. 15.00 – ca 21:00
Fredag 23. juni 2017, kl. 15.00 – ca 21.00
Lørdag 24. juni 2017, kl. 13.00 – ca 20.00
Sted: Kulinarisk Akademi, hovedavdelingen i Maridalsveien 87, bygg 7
Pris: kroner 6.900,- pr. person

Kursetsgang:

Dag 1:

Matbit ved ankomst
Demonstrasjon av grunnleggende teknikker med fokus på kraft, saus og garnityrer
Rikelig med smaksprøver
Ingen deltagelse i matlagning
Dag 2:

Matbit ved ankomst
Demonstrasjon av hvordan man tilbereder fisk og skalldyr
Rikelig med smaksprøver
Deltagelse i matlaging
Dag 3:

Matbit ved ankomst
Demonstrasjon av baking og desserter
Fokus på tilberedning av kjøtt
Deltagelse i matlagning
På dette kurs vil dere lære om det meste om det beste!

Relaterte saker

Eventbilde: Pastakurs
tirsdag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: PINQUIZ
tirsdag
19:00

PINQUIZ

PINPIN byr på quiz-kvelder fulle av overraskelser og fete premier, så be med deg venner, kollegaer og familie og bli med på moroa!

Eventbilde: Boblende middag / lunsj
onsdag
17:00

Boblende middag / lunsj

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblene kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.