Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Messen Kunst, Håndverk og Design hovedbilde
lørdag 
10:00
Ekeberghallen

Messen Kunst, Håndverk og Design

ntso

Velkommen til Oslos største messe for Kunst, Håndverk og Design i Ekeberghallen 11. og 12. november.

Åpningtid er kl. 10:00-17:00 begge dager.

Det deltar en rekke utstillere både profesjonelle og utstillere som har sitt virke som hobby, norske og utenlandske. Det er alt fra moderne design og kunst på lerret, til tradisjonell brukskunst, filigranarbeid og klesdesign.

Det blir aktiviteter, kurs, foredrag og utstillinger for store og små. Tine Solheim kommer for å holde foredrag om Det Store Symesterskapet, hun signerer og bøker. Tekstilkunstner Lise Skjåk Bræk og billedkunstner Anne Langsholt Apaydinli ønsker velkommen til utstillingen “Den lystige arven”, et vakkert, fargerikt og lekent samspill mellom festdrakter og billedkunst. Oslo Fylkeshusflidslag arrangerer strikkekafé med aktiviteter og demonstrasjoner for store og små.

Møt en av Norges mestselgende forfattere, Unni Lindell, som ønsker velkommen til boksignering. Bli med på kreativt verksted, der kan du male på keramikk og lerret med Glazed & Amused. Det blir mannekengoppvisning. Eli Tønneberg demonstrerer strikking på strikkemaskin. RAR glassdesign lager perler og medaljonger i glass med Lampworking studio. Velkommen til kunstutstilling ved Artgate. Barn og ferske garnkunstnere kan lage fargerike pomponger, prøve bordvev og lære å lage snor med strikkedukke. De strikkekyndige kan teste trådførerring, flettestrikking m.m Det blir snoplaging for barn og barnslige voksne.

Sømmelig ønsker velkommen til minisykurs, der kan du lære å klippe mønster og vrangsy en liten veske som for eksempel kan brukes til strikketøyet. Det blir demonstrasjon av overlock, tema er “Hva er en overlock og hva kan den brukes til?” Østfold møbelsnekkerskole demonstrerer møbelsnekring og tredreiing. Det blir verksted for kalligrafi. Strikkedesigner Kristin Holte holder miniforedrag “Fra kritkroting til kofter”. Bunadstilvirkerne forteller om rekonstruksjon av historiske drakter. Det blir demonstrasjon av forskjellige teknikker i moderne hekling. Ravstedhus fra Danmark demonstrerer smykkelaging.

Alt i alt er dette en messe som favner bredt og som er kjent for høy kvalitet og mangfold.

Les om utstillere og aktiviteter på https://www.facebook.com/KunstHandverkDesign/

Velkommen!

Relaterte saker

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
lørdag
10:00

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: Omvisning på Nationaltheatret
lørdag
12:00

Omvisning på Nationaltheatret

Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj. Velkommen til en annerledes teateropplevelse!

Eventbilde: Jakten på julestemningen – for hele familien!
lørdag
14:30

Jakten på julestemningen – for hele familien!

I “Jakten på julestemningen” får du oppleve et spennende juleeventyr med fengende julemusikk og absurd humor som underholder både store og små.