Arrangementet er fullført.

Mat og ølkurs hovedbilde
torsdag 
18:00
Ølakademiet

Mat og ølkurs

Lær om øl og mat, når ølakademiet viser vei til hvordan du matcher øl med mat – og gir noen tips om bruk av øl i mat.

Vi slår et slag for øl til mat!

Øl til mat er et vel så godt alternativ som vin, da øl har et mye mer nyansert smaksbilde og inneholder mindre tanniner og syre. I tillegg er alkoholstyrken svakere. Vi ønsker derfor å lære deg kunsten å sette riktig øl til mat.

Se også: Øl og matkurs for grupper

På kurset smaker vi oss gjennom fire små retter i kombinasjon med øl, hvor ølen er nøye tilpasset rettenes smaksbilde. Kursholderen guider deg gjennom rettene hvor øl ofte også er tilstede som ingrediens.

Menyen er sesongbasert – og satt sammen av vår kokk og øl-entusiast Ronja Velten.

Høstens meny:

  • Forrett: Røbetecarpaccio med ølsirup, nøtter og salat
    A: Gluten, Nøtter, Svoveldiokid
  • Hovedrett: Svin med sopp, solbær og ølsaus
    A: Laktose, Gluten, Svoveldiokid
  • Dessert: Tilslørte multepiker
    A: Laktose, Gluten, Egg, Svoveldiokid
  • Avslutning: Sjokoladetrøffel med rips
    A: Laktose, Gluten, Svoveldiokid

Varighet: 2,5 timer