Arrangementet er fullført.
Hvorfor er det så deilig å boltre seg i det groteske?
Maren Uthaug blir kalt både pikant og umoralsk. Noen melder om fysisk ubehag etter å ha lest bøkene hennes. Men her er også stor kjærlighet og varme følelser.
Den dansk-norske forfatteren og stripetegneren Maren Uthaug er vant til å skape overskrifter. Det var vanskelig å unngå fjorårets suksess, ‘Ein lykkeleg slutt’, en roman om nekrofili og gravferdskonsulenter. I hjemlandet ble det også sinte leserinnlegg og debatt etter ‘Der det finst fuglar’, som tar utgangspunkt i et virkelig lokalsamfunn og skildrer blant annet incest og barnedrap.
Nå er endelig debutromanen å lese på norsk. ‘Og sånn blei det’ tematiserer oppvekst og familiehemmeligheter, og handler om en samisk jente som blir dratt opp med røttene sine og nektet kjennskap til sin egen mor.
Maren er selv født i Kautokeino og er halvt samisk, men flyttet til Danmark da hun var barn. Nå møter hun forfatteren og forleggeren Ida Fjeldbraaten til samtale.
Foto: Fjeldbraaten/Blunderbluss, Uthaug/Thomas Howalt Andersen
Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.
Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.
Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.