Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Maren Uthaug: med sans for det makabre hovedbilde
tirsdag 
19:00
Deichman Bjørvika

Maren Uthaug: med sans for det makabre

Hvorfor er det så deilig å boltre seg i det groteske?

Maren Uthaug blir kalt både pikant og umoralsk. Noen melder om fysisk ubehag etter å ha lest bøkene hennes. Men her er også stor kjærlighet og varme følelser.

Den dansk-norske forfatteren og stripetegneren Maren Uthaug er vant til å skape overskrifter. Det var vanskelig å unngå fjorårets suksess, ‘Ein lykkeleg slutt’, en roman om nekrofili og gravferdskonsulenter. I hjemlandet ble det også sinte leserinnlegg og debatt etter ‘Der det finst fuglar’, som tar utgangspunkt i et virkelig lokalsamfunn og skildrer blant annet incest og barnedrap.

Nå er endelig debutromanen å lese på norsk. ‘Og sånn blei det’ tematiserer oppvekst og familiehemmeligheter, og handler om en samisk jente som blir dratt opp med røttene sine og nektet kjennskap til sin egen mor.

Maren er selv født i Kautokeino og er halvt samisk, men flyttet til Danmark da hun var barn. Nå møter hun forfatteren og forleggeren Ida Fjeldbraaten til samtale.

Foto: Fjeldbraaten/Blunderbluss, Uthaug/Thomas Howalt Andersen

Relaterte saker

Eventbilde: Klesmarked x Oslo Street Food
søndag
11:00

Klesmarked x Oslo Street Food

Oslo Street Food gjentar suksessen med et nytt klesmarked! De fyller Låven med stands, og inviterer til et livlig klesmarked der du kan gjøre et godt kleskupp og samtidig ta vare på miljøet.

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
søndag
12:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.

Eventbilde: Brunsj & Bobler på fjorden
søndag
13:30

Brunsj & Bobler på fjorden

Nyt en forfriskende og smakfull brunsj ved siden av en cocktail, lokal øl eller en nøye kuratert vin mens dere setter kursen mot havnen og videre ut i Oslofjorden.