Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Makerhelg med droneworkshop på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 

Makerhelg med droneworkshop på Teknisk museum

Helgen 18. – 19. mars kan du bli med på minidroneworkshop på Teknisk museum.

Her kan du bygge et lite quadkopter sammen med droneekspert Henning Pedersen. Det tar ca. 30 minutter og passer for alle fra 12 år, eller de fra 9 år hvis de er sammen med foreldre. De yngste barna kan bli med og møte Dragen Berta, som elsker å eksperimentere med kjemi, mens store og små i alle aldre kan få med seg det forrykende vitenshowet med bobler, gass og krefter.

For det mer voksne publikummet er det mulig å bli med på omvisning i den nye utstilling Grossraum, om Organisasjon Todt og hvordan de brukte tvangsarbeid i de enorme byggeprosjektene i Norge under krigen.

Teknisk museum byr på spennende og lærerike opplevelser spesielt for tilrettelagt for barn. Vitensenteret er nettopp utvidet og er nå på hele 2130 kvm. Her kan barn boltre seg med lekende læring innenfor en lang rekke områder. Hver helg er det spesielle og varierte programmer for både små og store.

Hvor? Teknisk museum
Når? Lørdag 18. og søndag 19. mars fra klokka 12 – 16

Program

12.00-16.00 Minidroneworkshop
Her kan du bygge og fly et lite quadkopter sammen med droneekspert Henning Pedersen. Det tar ca. 30 minutter og passer for alle fra 12 år (eller 9 år med foreldre). Ingen forhåndspåmelding, og det er mulig å kjøpe med seg et dronebyggesett. Oppmøte i Teknoteket makerspace i kjelleren.

13.00 Dragen Berta
Velkommen til et møte med dragen Berta, som elsker å eksperimentere med kjemi. Her blir det morsomme eksperimenter for barnehagebarn og de yngste skolebarna.
Oppmøte og påmelding i resepsjonen. Begrensede plasser.

13.30 Vitenshow
Gå ikke glipp av vårt eksplosive vitenshow med bobler, gass og krefter. Spennende og lærerikt for store og små!

16.00 Grossraum
Få en kort introduksjon om den nyeste utstillingen på Teknisk museum, Grossraum. Hør om Organisasjon Todt og hvordan de brukte tvangsarbeid i sine enorme byggeprosjekter i Norge. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonsområdet.

Les mer på hjemmesiden til Teknisk museum>>

 

Les også om deres nyeste utstilling:
https://tekniskmuseum.no/grossraum

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis svømmeopplæring i sommer!
mandag

Gratis svømmeopplæring i sommer!

Alle kursene er betalt av Oslo kommune. Dette er en fantastisk mulighet til deg i Oslo til å lære å svømme og ha det gøy i vann denne sommeren!

Eventbilde: Buttonsverksted i Klimahuset
mandag

Buttonsverksted i Klimahuset

De har rigget til sommerverksted i Klimahusets amfi med buttonsmaskiner, gamle tidsskrifter fra museumsloftet, ferdigprintede klimabudskap, tegneutstyr og papir i mange ulike farger. Du bestemmer hvordan akkurat din button skal bli!

Eventbilde: Sommeråpent Vitensenter
mandag
12:00

Sommeråpent Vitensenter

Kreftforeningens Vitensenter holder sommeråpent i juli. Ulike underholdende aktiviteter for alle mellom 10 og 100 år. Gratis inngang 12.00-15.00 alle dager.