Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Lyden av verden hovedbilde
søndag 
14:00
Universitetets Aula

Lyden av verden

Konserten er den store avslutningen av samarbeidsprosjektet mellom Barneorkesteret Barratt Due og Stavanger Juniororkester, som gikk av stabelen høst 2022. Orkestrene, som har unge musikanter i samme aldersgruppe (6-10 år), gikk sammen om å bestille et verk for strykeorkester, med profesjonelle solister på bratsj og kontrabass. Det som gjør at prosjektet skiller seg ut fra andre musikkbestillinger, er at orkesterelevene har vært medvirkende i komponeringen.

«Fem sanger for strykeorkester» ble til i samspillet mellom komponistene og elevene, som møttes på flere workshops gjennom hele året, både i Oslo og Stavanger. I disse seminarene lagde barna egen musikk, veiledet av komponistene, og det som kom ut av disse møtene dannet grunnlaget for verket, som skal urfremføres i Aulaen 18. juni. De gleder seg til å vise frem resultatet av dette samarbeidet og den nytenkende måten å jobbe på, med barn som aktive medskapere i et verk av høy kvalitet.

På konserten vil orkestrene by på et variert program med musikk fra flere verdensdeler, både for seg selv og sammen. De har for anledningen invitert Kammerensemblet Barratt Due, som er strykeorkesteret for elever fra 5.-7. klasse på Musikk på Majorstuen, til å gjeste konserten med eget repertoar, rykende fersk orkesterturen deres til Firenze.

Les mer her.

Relaterte saker

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Sikre deg Sommerkortet til Drammensbadet!
lørdag
00:00

Sikre deg Sommerkortet til Drammensbadet!

Bad så mye du vil på Drammensbadet med Sommerkortet!

Eventbilde: Barnas sommer på Sentralen
lørdag
11:00

Barnas sommer på Sentralen

Dette er Sentralens egne, gratis arrangementsprogram for barn- og barnefamilier – arrangeres hver lørdag og søndag gjennom sommeren!