Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Lunsj med kultur: Wesendonck-Lieder hovedbilde
fredag 
12:10
Universitetet i Oslo Moltke Moes Vei

Lunsj med kultur: Wesendonck-Lieder

ntso

Wesendonck-Lieder er en sangsyklus bestående av fem sanger med tekster av Mathilde Wesendonck (1828–1902). Richard Wagner tonesatte Wesendoncks dikt i 1857 og 1858 og høyst sannsynlig hadde han et platonisk kjærlighetsforhold til Mathilde. Janne Berglund og Stefan Ibsen Zlatanos presenterer de usedvalig vakre sangene på Lunsj med kultur.

Fri entré og åpent for alle
Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program
Der Engel (Engelen)
Stehe still! (Stå stille!)
Im Treibhaus (I veksthuset)
Schmerzen (Smerter)
Träume (Drømmer)

Medvirkende
Janne Berglund, sopran
Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Om artistene
Janne Berglund begynte studiene i klassisk sang på Norges Musikkhøgskole i 1998. Etter å ha fullført fire års studier med Siri Torjesen og Svein Bjørkøy, flyttet hun til København for å studere hos Susanna Eken ved Det kongelige danske operaakademi. Da hun fikk sitt diplom som operasanger, fortsatte hun i solistklassen ved Det kongelige danske musikkonservatorium, og holdt sin debutkonsert i 2008. Hun har deltatt på mesterklasser med blant andre Oren Brown, Ingrid Bjoner, Aase Nordmo Løvberg og Malcolm Martineau.

I 2003 vant Janne 2. pris i den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og i 2005 vant hun 1. pris.

Janne Berglunds arbeid har hovedsakelig dreid seg om samtidsmusikk, kirkemusikk og operakonserter og -produksjoner. Hun var medlem av samtidsensemblet asamisimasa i ti år, og er nå medlem av samtidsmusikktrioen Stillae. Janne har sunget med orkestre som Kringkastingsorkesteret, Trondheim symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester. I utlandet har hun samarbeidet med bla. Kiev filharmoniske orkester og flere av de store orkestrene i Danmark.

Operaroller som Janne Berglund har gjort inkluderer Donna Anna i Don Giovanni, Helena i A Midsummer Night’s Dream, Elettra i Idomeneo (ved Den jyske opera), Nille i Geirr Tveitts Jeppe på Bjerget (ved Operaen i Kristiansund), Yppersteprestinnen i Aida (ved Det kongelige teater i København), og Mimi i La Bohème, som også var hennes debut ved Den Norske Opera i 2007

Stefan Ibsen Zlatanos er en ettertraktet pianist og allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre. Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk til folkemusikk fra Hellas og Norge. Han spiller fast i inn- og utland med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister blant annet

Mia Gundersen, Guri Skanke, Erlend Bratland, Didrik Solli Tangen, Ida Maria, Marita Sølberg, Tora Augestad, Caroline Wettergren, Adrian Angelico og Hanne Sørvåg for å nevne noen.

Hele sesongen med Lunsj med kultur finner du her:

Relaterte saker