Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Lost in the Horizon hovedbilde
fredag 
19:00
Vega scene

Lost in the Horizon

LOST IN THE HORIZON belyser hvordan makt og krig påvirker enkeltmennesker.

Forestillingen er et resultat av en kunstprosess mellom norske, litauiske og russiske utøvere, påbegynt før pandemien, ledet av Samovarteaterets Bente S. Andersen, og bygger på samtaler rundt menneskeverd, grenser og hvordan vi påvirkes av våre omgivelser. I forestillingen veves parallelle historier sammen til en helhet.

Daglig ser vi grusomme krigsscener i nyhetsbildet. Et regn av bomber. Frykt. Umenneskelige handlinger. Brudd på alt av FNs konvensjoner og menneskerettigheter. I dag er 7,1 millioner mennesker drevet på flukt inne i Ukraina, og over 4 millioner har flyktet over landegrensen. Ifølge FN er 82,4 millioner mennesker på flukt et sted i verden i dag.

Hvordan rigger vi oss for en økt menneskestrøm i morgendagens Europa?

Hvor er vårt moralske kompass?

Gjennom 32 år har Samovarteateret produsert ny scenekunst fra nord, med fokus på og utgangspunkt i vårt grenseområde. Samovarteateret holder til i Kirkenes; 12 km fra den russiske grensen og 50 km fra den finske grensen. Vi bor og virker ved en av de mest kontrastfylte grensene i Europa, samtidig som vi deler felles historie og kultur med våre naboland. Vår nærmeste nabo har gått til krig mot Ukraina. Vi kjenner det på kroppen daglig.

Forestillingen er i dag mer aktuell enn noen gang. LOST IN THE HORIZON er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Forestillingen er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.

Relaterte saker

Eventbilde: Jul i Blåfjell – Christiania Teater
lørdag
11:00

Jul i Blåfjell – Christiania Teater

Det er et stjernespekket lag som står på scenen når historien fortelles i en trollbindende ny versjon. Her vil publikum bli tatt med inn i den eventyrlige historien som har bergtatt det norske folk i generasjoner.

Eventbilde: Imponerende sjonglering, rockeringkunster og uforklarlig magi!
lørdag
13:00

Imponerende sjonglering, rockeringkunster og uforklarlig magi!

Juleshowet Plutselig Julesirkus er et hjertevarmt julesirkus-show for hele familien!

Eventbilde: Teaterlørdag Ung: Stjernefangst
lørdag
14:00

Teaterlørdag Ung: Stjernefangst

En nysirkus forestilling med levende musikk, dedikert til barna mellom 3-8 år.