Søk i Aktiv i Oslo

Litteraturhuset: Fjellene, mennesket og vitenskapen hovedbilde

Litteraturhuset: Fjellene, mennesket og vitenskapen

fjell. Foto: Silje R. Kampesæter

En samtale på Litteraturhuset – Dag O. Hessen (UiO), aktuell bidragsyter i nyutgivelsen av Zapffes “Barske glæder” samt boken “Natur, hva skal vi med den?”, møter Henrik Svensen (UiO) som nylig ga ut boken Bergtatt (Aschehoug). De vil samtale med Arne Johan Vetlesen.

Fjell fascinerer og tiltrekker folk som ingen andre landskapstyper. Opplevelsene den enkelte har av fjellet kan være sterke, og grense til det poetiske og det religiøse. Hva har vel vitenskapen å bidra med i denne sammenheng? Tre personer, en geolog, en biolog, og en filosof skal møtes for å diskutere hvordan de forholder seg til natur generelt og fjell spesielt, og hvordan kunnskap kan påvirke naturopplevelse.

Les mer om “Fjellene, mennesket og vitenskapen” på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Samtale: Mapping Black Europe
onsdag
18:00

Samtale: Mapping Black Europe

Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».

Eventbilde: SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu
onsdag
18:00

SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu

Oslo kommunes kunstsamling inviterer til lansering av boken «Økern, august 2022». «Økern, august 2022» er Ane Hjort Guttus bidrag til Selvbyggeren.

Eventbilde: Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.