Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Litteratur, teater – eit seminar om Jon Fosse sin forfattarskap hovedbilde
onsdag 
09:30
Nasjonalbiblioteket

Litteratur, teater – eit seminar om Jon Fosse sin forfattarskap

Jon Fosse er ingen vanleg norsk forfattar. Han er bland dei mest spelte dramatikarane på den europeiske teaterscena. Romanane hans haustar lovord over heile verda. Han vert rekna som aktuell kandidat til Nobels litteraturpris.

Gjennom førti produktive år har Fosse endra den litterære forståinga vår av tid og rom, viska ut grensene mellom sjangrar, karakterar, liv og død, draum og røyndom. I samband med Den internasjonale Fossefestivalen inviterer Nasjonalbiblioteket til Fosse-seminar 5. og 6. september 2023 for å diskutere Fosse frå to perspektiv, det litterære og det sceniske.

Program onsdag 6. september

9.30: Kai Johnsen, regissør og dramaturg: Jon Fosse og meg. Frå byrjinga i 1993 til Nasjonalbibliotekets magasindjup i 2023
10.15: Teater-popup
10.45: Kaffe
11.00: Berit Gullberg, Jon Fosses teaterforleggar, i samtale med teaterkritikar Therese Bjørneboe: Fosses gode hjelparar. Om teaterforlaget Colombine og norsk dramatikk sin veg ut i verda
12.00: Lunsjpause*
13.00: Trine Wiggen, skodespelar og regissør: Rommet i teksten
13.30: Drude von der Fehr, professor emerita UiO: Metafysikk i kvardagsklede
14.00: Kaffe
14.15: Benedikte Berntzen, forskningsbibliotekar Nasjonalbiblioteket: Han og ho ut i verda. Internasjonale spor i Jon Fosses privatarkiv
14.45: Jens-Morten Hanssen, seksjonsleiar Nasjonalbiblioteket: Festivalar som springbrett: Nytt blikk på teaterfenomenet Jon Fosse
15.15: Avslutning

Se mer program her.

*Servering av lunsj er ikkje inkludert i påmeldinga. Ein kan få kjøpt lunsj i Nasjonalbibliotekets kantine eller i Kafé Å.

Som deltakar på Fosse-seminaret kan vi også tilby deg 50% rabatt på billettar til Den internasjonale Fossefestivalen.

https://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/den-internasjonale-fossefestivalen

Kampanjekode: fosse50

Gjeld alle framsyningar under festivalen.

Foto: Tom A. Kolstad, Det Norske Samlaget

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Arkitekturvandring på Fagerborg og Marienlyst
tirsdag
18:00

Kjenn din by: Arkitekturvandring på Fagerborg og Marienlyst

Fra storgårdskvartalene på Majorstuen, via Marienlysts lamellbebyggelse og vakre funkisarkitektur, til NRK og jubilanten Jessenløkken – se områdene gjennom byantikvarens blikk.

Eventbilde: Boblende middag / lunsj
onsdag
17:00

Boblende middag / lunsj

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblene kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.