Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

LA BAYADÈRE – En eventyrlig ballettreise hovedbilde
torsdag 
19:00
Operahuset

LA BAYADÈRE – En eventyrlig ballettreise

Nasjonalballettens dansere inntar scenen i den sagnomsuste klassikeren.

Helt siden urpremieren i St. Petersburg i 1877 har balletten om tempeldanseren («la bayadère») Nikiya fengslet sitt publikum. Det gjorde også Nasjonalballetten i 2019, da pressen beskrev den som «et mesterverk» – og «klassisk ballett på sitt aller beste».

Det er flere grunner til at La Bayadère har blitt den sagnomsuste klassikeren den er: De slående vakre ensemblescenene, de virtuose soloene, de store følelsene, og den dypt menneskelige tematikken – alt plassert i en eksotisk eventyrverden.

La Bayadère er en del av Nasjonalballettens serie De Andre, som gjennom forestillinger, samtaler og debatter reiser spørsmål om kunstens rolle.   

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!

Eventbilde: Forvandlingens kunst – Teatermuseet
tirsdag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.