Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kurstilbudet til Stovner ridesenter hovedbilde
mandag 
Stovner ridesenter

Kurstilbudet til Stovner ridesenter

Hestene på rideskolen
Øvre Fossum gård har 13 ponnier og 16 hester som går i rideskolen. I tillegg er det oppstallet 17 privat eide hester på gården.

RIDEKURS:

Nedre grense for deres kurs er 6 år. Det er ingen øvre aldersgrense. Mange har faktisk lært å ri etter oppnådd pensjonsalder og har stor glede av ridningen. Rideskolens eldste elev er 74 år. Med andre ord; ridning er moro for hele familien. Du er aldri for gammel til å starte opp.

Øvre Fossum gård har et isolert ridehus på 20×60 meter, og undervisningen foregår i hovedsak der inne. De har også en utebane som kan benyttes når været tillater det. Ponnikursene går også litt på tur i skogen som ligger rett i overkant av gården.

Ridekursene går over et halvt år, og det vil i løpet av hvert kurs være en tur samt en til to teoritimer. All ridning og ferdsel på gården skjer på eget ansvar, og ridehjelm og sko med hel på er påbudt på ridekursene.

Vektgrense: De har en vektgrense på 90 kg i rideskolen på hest. Dette av hensyn til hestene.

STELLE/RIDEKURS PONNI

Alder: 6 til 12 år
Alle elevene må begynne på stelle/ridekurs dersom de ikke har tilsvarende kurs eller kunnskap fra før av. Ved å pusse og stelle ponnien blir du vant til å være sammen med dem, og du lærer litt om hvordan hestene reagerer i forskjellige situasjoner. I tillegg vil elevene lære om:

  • Hvordan oppføre seg i stallen
  • Ponnien sine kroppsdeler
  • Navn på utstyr
  • Hvordan sale opp ponnien
  • Hvordan leie/håndtere ponnien fra bakken

Etter åtte ganger med stellekurs begynner elevene å ri. Av utstyr må elevene ha hjelm og sko med hel på når de begynner å ri. De anbefaler også sikkerhetsvest. Hjelmer lånes ut gratis.

RIDEKURS PONNI

Alder: 6 til 12 år
De har ridekurs på ponni hver dag fra kl 16:00-20:00. Kursene går fra helt nybegynnerkurs til videregående-kurs for de som har ridd i mange år. For å oppnå best mulig undervisning prøver de å holde nivået på kursene så jevnt som mulig.

RIDEKURS HEST

Alder: 12 år og oppover
De har ridekurs på hest hver dag fra kl 16:00-21:00.

Dette er et kurs for de som har ridd i mange år. De har ridekurs både for ungdom og for voksne. For å oppnå best mulig undervisning prøver de å holde nivået på kursene så jevnt som mulig.

SPRANGKURS HEST

Alder: 12 år og oppover.
De har egne sprangkurs tre ganger i uken. For å gå på disse kursene må man kunne trave og galoppere på egen hånd. Det er opp til ridelærerne å avgjøre om elevene har rideferdigheter til å gå på et av disse kursene. Sprangkursene deres er delt opp i tre nivåer utifra erfaring og ferdighet.

Finn ut mer om alle kursene.

Les mer om Stovner ridesenter her.

Relaterte saker

Eventbilde: Rideleir sommeren 2024
mandag
08:30

Rideleir sommeren 2024

Målet er at deltakerne skal forbedre sine praktiske og teoretiske kunnskaper om hest, og i tillegg ha mye moro og få nye venner.

Eventbilde: DanseCamp sommeren 2024 – Kirkenær Ballettskole
mandag
08:30

DanseCamp sommeren 2024 – Kirkenær Ballettskole

Campene gir danserne en fin mulighet til å teste ulike typer dans, og bli kjent med mange nye dansevenner.

Eventbilde: Sommercamp (7-14 år) med racketsport og moro!
mandag
08:30

Sommercamp (7-14 år) med racketsport og moro!

Det blir masse leker, trening og aktiviteter for barna med blant annet pickleball, bordtennis & badminton.