Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kuratoromvisning: Byblikk – Oslo i kunsten hovedbilde
søndag 

Kuratoromvisning: Byblikk – Oslo i kunsten

Søndag 14. november tar kurator og prosjektleder Therese Hervig Johnsen deg med på innsiden av utstillingen «Byblikk – Oslo i kunsten».

Hva kan maleriene fortelle om de drastiske endringene Oslo har gjennomgått de siste 300 årene?

I utstillingen blir du bedre kjent med Oslo gjennom kunstnernes blikk og penselstrøk. Det er særlig tre perioder som fokuseres på: etableringen av Oslo by etter bybrannen i 1624, hovedstaden etter unionsoppløsningen og industrialiseringen. Kuratoromvisingen gir deg et unikt innblikk i byens historie fortalt gjennom kunsten.

Du får høre høydepunkter fra utstillingen og bli bedre kjent med museets malerisamling.

Relaterte saker

Eventbilde: Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse
tirsdag
17:00

Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse

I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.