Søk i Aktiv i Oslo

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet hovedbilde
onsdag 
Arbeidermuseet

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet

Hvor mye arbeid og kunnskap ligger det bak et klesplagg av en slik kvalitet at det kan følge en person gjennom et helt voksenliv? Og hva forteller herredressen om maskulinitet, konformitet og makt? Tekstilkunstner Franz Schmidts utstilling viser arbeidet bak den klassiske Blådressen.

Onsdag til søndag kl. 11–16 på Arbeidermuseet. Gratis inngang.

Franz Schmidt (f.1969) er skredder, vever og tekstilkunstner. Hans praksis spenner over et bredt felt, fra produksjon av stoffer til klær i industrisammenheng til forskning, undervisning og kuratoroppdrag. I de siste årene har han fordypet seg i norsk tekstilindustrihistorie, og han kobler erfaringen han har som håndverker i en museal produksjonskontekst med sin interesse for materiell kultur og historie. Schmidt stiller spørsmål om betydningen av kulturarv, kvalitet og arbeid, og foreslår modeller for tekstilproduksjon og forbruk som kan være alternativ til de vi lever med i dag.

Foto: Christina Leithe Hansen

Relaterte saker

Eventbilde: Forvandlingens kunst – Teatermuseet
tirsdag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Eventbilde: Typisk dem – utstilling om fordommer
tirsdag

Typisk dem – utstilling om fordommer

Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem».

Eventbilde: Æresutstilling for Divert Rieck Svenkerud
onsdag

Æresutstilling for Divert Rieck Svenkerud

Divert var estetiker til fingerspissene. Hun likte spesielt godt å jobbe med porselen. I dette materialet kom hennes estetiske sans særlig godt frem. Velkommen til en spennende utstilling.