Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet hovedbilde
onsdag 
Arbeidermuseet

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet

Hvor mye arbeid og kunnskap ligger det bak et klesplagg av en slik kvalitet at det kan følge en person gjennom et helt voksenliv? Og hva forteller herredressen om maskulinitet, konformitet og makt? Tekstilkunstner Franz Schmidts utstilling viser arbeidet bak den klassiske Blådressen.

Onsdag til søndag kl. 11–16 på Arbeidermuseet. Gratis inngang.

Franz Schmidt (f.1969) er skredder, vever og tekstilkunstner. Hans praksis spenner over et bredt felt, fra produksjon av stoffer til klær i industrisammenheng til forskning, undervisning og kuratoroppdrag. I de siste årene har han fordypet seg i norsk tekstilindustrihistorie, og han kobler erfaringen han har som håndverker i en museal produksjonskontekst med sin interesse for materiell kultur og historie. Schmidt stiller spørsmål om betydningen av kulturarv, kvalitet og arbeid, og foreslår modeller for tekstilproduksjon og forbruk som kan være alternativ til de vi lever med i dag.

Foto: Christina Leithe Hansen

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Babyomvisning – Hver torsdag
torsdag
12:00

Babyomvisning – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.

Eventbilde: Utstillingsåpning av Privatlivets grenser
torsdag
17:00

Utstillingsåpning av Privatlivets grenser

Ny utstilling på Teknisk museum undersøker hvordan nye digitale teknologier griper inn i våre liv. De inviterer deg til å bli med og feire åpningen!