Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet hovedbilde
onsdag 
Arbeidermuseet

Kunstutstilling Blådressen på Arbeidermuseet

Hvor mye arbeid og kunnskap ligger det bak et klesplagg av en slik kvalitet at det kan følge en person gjennom et helt voksenliv? Og hva forteller herredressen om maskulinitet, konformitet og makt? Tekstilkunstner Franz Schmidts utstilling viser arbeidet bak den klassiske Blådressen.

Onsdag til søndag kl. 11–16 på Arbeidermuseet. Gratis inngang.

Franz Schmidt (f.1969) er skredder, vever og tekstilkunstner. Hans praksis spenner over et bredt felt, fra produksjon av stoffer til klær i industrisammenheng til forskning, undervisning og kuratoroppdrag. I de siste årene har han fordypet seg i norsk tekstilindustrihistorie, og han kobler erfaringen han har som håndverker i en museal produksjonskontekst med sin interesse for materiell kultur og historie. Schmidt stiller spørsmål om betydningen av kulturarv, kvalitet og arbeid, og foreslår modeller for tekstilproduksjon og forbruk som kan være alternativ til de vi lever med i dag.

Foto: Christina Leithe Hansen

Relaterte saker

Eventbilde: Senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter
tirsdag
13:00

Senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter

Velkommen til senioromvisning på Henie Onstad Kunstsenter den første tirsdagen i måneden!

Eventbilde: Babyomvisning på Henie Onstad Kunstsenter
onsdag
13:00

Babyomvisning på Henie Onstad Kunstsenter

Det er aldri for tidlig å starte med kunst! Henie Onstad kunstsenter inviterer til babyomvisning den første onsdagen i måneden.

Eventbilde: Vin og vrak: Den store bybrannen anno 1624
torsdag
18:00

Vin og vrak: Den store bybrannen anno 1624

I år er det 400 år siden bybrannen i Oslo! I den forbindelse inviterer museet til foredrag om livet like før, i forbindelse med og etter den store bybrannen i 1624.