Med Jan Kjærstad, Ingvild Rishøi, Rune Christiansen og Hans Olav Brenner.
Hvordan blir litteraturen til? Alle disse store og små ordene, tjukke og tynne bøkene? De virkelig gode setningene, de uforglemmelige scenene, tekstene som forandrer en for alltid. Hva er det egentlig som skal til for å beherske den edle skrivekunsten?
I boken Om å skrive har journalist Hans Olav Brenner intervjuet flere av våre største forfattere for å komme nærmere svaret på nettopp det. Hvordan gjør man det egentlig? Hvilke grep bruker forfatterne for å skape de gode bøkene, hvordan finner de fram til den stemmen som passer til det litterære materialet de arbeider med? Hvor ofte må de forkaste det de troddevar gode ideer, og hvor mange ganger sendte de inn til forlag før de ble antatt?
To av forfatterne Brenner har intervjuet i boken sin, Jan Kjærstad og Ingvild Rishøi, kommer til Litteraturhuset denne kvelden. Det gjør også Rune Christiansen, forfatter og kunstnerisk leder for Forfatterstudiet i Bø. Alle tre har lang fartstid som skrivende, og vet mye om hvilke metoder de selv bruker for å finne fram til de gode tekstene. Nå snakker de fire sammen om språk, stemme og selvfølgelig også om hvorvidt karakterer virkelig lever sitt eget liv.
Onsdag 25. januar kl. 1900, i Wergeland
Kr. 90,- (student kr. 60,-)
Kjøp billetter
God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.
Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.
NHMs guider tar deg med på en tur i Botanisk hage der de viser fram trær og blomster, med fokus på det som er på sitt vakreste akkurat nå. De forteller også om Botanisk hages historie.