Arrangementet er fullført.

Kunst på blå resept – et seminar om kunst og psykisk helse hovedbilde
tirsdag 
09:00

Kunst på blå resept – et seminar om kunst og psykisk helse

Skjermbilde 2015-12-17 kl. 10.21.29

Velkommen til seminar:

19. januar 2016
Lillestrøm kulturhus, Kirkegt. 11, Lillestrøm
Kl. 09.00–15.00

Påmelding innen 8. januar på www.lillestrom-kultursenter.no
Seminaret koster kr. 250,- enkel lunsj inkludert. Påmelding og betaling her

Det er med utgangspunkt i utstillingen i januar 2016 at Akershus Kunstsenter og Kunstvisitten inviterer til et dagsseminar, for å se på forholdet mellom kunst og psykisk helse. Vi vil gjennom ulike foredrag undersøke kunstens og kulturens påvirkning på oss mennesker.
 
Vår erfaring er at aktiv bruk av kunst i psykiatrien gir brukerne en økt selvfølelse og følelse av mestring. De får et friminutt fra hverdagen, som stort sett består av ulike sorter behandling og lediggang. Vi påstår at kunsten bidrar til at pasientene og brukerne får et bedre liv, noe som muligens også bringer dem raskere tilbake til samfunnet. Men hva sier forskningen om dette? Bruker institusjoner kunst og kultur i sitt arbeide, og i så fall hva er deres erfaringer? Har kunst- og kulturopplevelser en positiv effekt på sinnet? Er institusjoner en mulig arbeidsplass for en kunstner? Og kan kunsten i seg selv ha en positiv verdi på samfunnet? Vi drister oss til å stille store spørsmål, og er klar over at enkle svar er umulig.

Relaterte saker

Eventbilde: Italiensk mat og vin i kombinasjon
fredag
17:00

Italiensk mat og vin i kombinasjon

En restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere og dere vil bli servert nydelige klassiske italienske retter med spennende smakskombinasjoner og flotte, italienske viner.

Eventbilde: To generasjoner – sushi
lørdag
11:00

To generasjoner – sushi

To generasjoner sushikurs er en super aktivitet der barn med foreldre, større søsken, besteforeldre eller en annen voksen kan leke seg litt på kjøkkenet.

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Chilenske toppviner
tirsdag

Mathallens vinklubb: Chilenske toppviner

I dag rangeres Chile som nummer ni av verdens største vinproduserende land og denne kvelden får du smake noen av toppvinene derfra.