Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kunst på blå resept – et seminar om kunst og psykisk helse hovedbilde
tirsdag 
09:00

Kunst på blå resept – et seminar om kunst og psykisk helse

Skjermbilde 2015-12-17 kl. 10.21.29

Velkommen til seminar:

19. januar 2016
Lillestrøm kulturhus, Kirkegt. 11, Lillestrøm
Kl. 09.00–15.00

Påmelding innen 8. januar på www.lillestrom-kultursenter.no
Seminaret koster kr. 250,- enkel lunsj inkludert. Påmelding og betaling her

Det er med utgangspunkt i utstillingen i januar 2016 at Akershus Kunstsenter og Kunstvisitten inviterer til et dagsseminar, for å se på forholdet mellom kunst og psykisk helse. Vi vil gjennom ulike foredrag undersøke kunstens og kulturens påvirkning på oss mennesker.
 
Vår erfaring er at aktiv bruk av kunst i psykiatrien gir brukerne en økt selvfølelse og følelse av mestring. De får et friminutt fra hverdagen, som stort sett består av ulike sorter behandling og lediggang. Vi påstår at kunsten bidrar til at pasientene og brukerne får et bedre liv, noe som muligens også bringer dem raskere tilbake til samfunnet. Men hva sier forskningen om dette? Bruker institusjoner kunst og kultur i sitt arbeide, og i så fall hva er deres erfaringer? Har kunst- og kulturopplevelser en positiv effekt på sinnet? Er institusjoner en mulig arbeidsplass for en kunstner? Og kan kunsten i seg selv ha en positiv verdi på samfunnet? Vi drister oss til å stille store spørsmål, og er klar over at enkle svar er umulig.

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
tirsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Vindkraft til havs – gratis foredrag
torsdag
17:00

Vindkraft til havs – gratis foredrag

Velkommen til teknologihistorisk torsdag på Teknisk museum.