Arrangementet er fullført.

Krimspråket med Hans Olav Lahlum og Knut Nærum hovedbilde
torsdag 
17:30
Deichmanske Bibliotek i Nydalen

Krimspråket med Hans Olav Lahlum og Knut Nærum

ntso

Lahlum og Nærum, begge krimforfattere, men med svært ulik stil, dykker ned i egne og hverandres bøker. Alene på en scene byr de på sine beste triks og tips, graver i hverandres tekster, leser høyt, og kombinerer seriøs bokbading med fjas og tull.

Hvordan skrive god krim? Hvordan bygge historier, linjer og karakterer? Hvordan skape spenning? Er det grenser for hva det er lov å skrive om? Hva utgjør krimspråket – og hva bryter det?

Det blir lov å stille spørsmål og å låne eller kjøpe bøker.

Mestermøtet er en del av arrangementsserien FRI DRESSUR! – språk, løgn og forbannet dikt. Arrangementsserien er støttet av Fritt Ord.

Arrangementet på facebook

Knut Nærum er forfatter og satiriker. Han har skrevet en rekke tegneserier, barnebøker og parodier. «Døde menn går på ski» (2002), den første av flere krimparodier, hentet inspirasjon fra André Bjerke og har blitt brukt som påskekrim av NRK Radioteateret. I år er han aktuell med romanen “Barmhjertighet”.

Hans Olav Lahlum er forfatter og historiker. Han har skrevet biografier og sakprosa i tillegg til krim. Hans første krimroman «Menneskefluene» om etterforskerparet K2 og Patricia kom i 2010. Senere har han skrevet flere oppfølgere, og bøkene er solgt til flere land. I år er han aktuell med den frittstående krimromanen “De fems tegn”.

Relaterte saker