Arrangementet er fullført.
ARRANGEMENTET ER AVLYST!
Astrid Lindgren er verdenskjent for sine populære bøker om Pippi, Emil og Ronja Røverdatter, men for noen år siden kom boka “Astrid Lindgren. Krigsdagbøker 1939-1945”, og vi fikk sjansen til å komme nærmere Lindgrens personlige og politiske liv. “Gjennom hele andre verdenskrig førte Astrid Lindgren dagbok hvor hun skildret hverdagslivet i Stockholm, men også skrev sine betraktninger rundt de storpolitiske hendelsene i verden. I tekster fylt av skrekk og dyp sorg gir krigsdagbøkene en svært personlig skildring av hvordan dramatiske verdenshendelser virker inn på oss alle.”
Hvordan skildrer Astrid Lindgren krigen i dagbøkene sine? Hvordan påvirket den henne som menneske, og som barnebokforfatter? Hva kan dagbokformatet bidra med i forståelsen av en krig?
Vi inviterer til samtale med Agnes-Margrethe Bjorvand og Anders Heger.
Agnes-Margrethe Bjorvand, barnebokforsker og forfatter av en biografi om Astrid Lindgren.
Anders Heger, forfatter og redaktør i Cappelen Damm.
Hanne Linn Skogvang. redaktør i Tidsskriftet Fett, leder samtalen.
Samtalen er den fjerde i arrangementsserien “Krig og litteratur” som vi setter opp våren 2020.
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding.
Sceneversjonen av Maria Gripes spenningsroman Agnes Cecilia er en fortelling for barn og unge – full av undring, mystikk og overnaturlige elementer.
Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!
Klatring i tretopp-klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vanskelighetsgrad og høyde.