Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kontekst: Folk på flukt hovedbilde
tirsdag 
18:30
Deichmanske Bibliotek, hovedbiblioteket

Kontekst: Folk på flukt

ntso

60 millioner mennesker i verden i dag er på flukt. Dette melder en rapport fra FNs høykommisær for flyktninger. Tallet er så høyt at det er vanskelig å fatte.

Alle disse menneskene har et navn, en historie. Hvordan kan litteraturen hjelpe oss til å forstå og se menneskene bak tallene?

Vi har invitert den prisbelønte forfatteren Lars Petter Sveen og Oslos første fribyforfatter, Soudabeh Alishahi. Soudabeh Alishahi flyktet selv fra Iran og kom til Norge i 2001. Hun har blant annet utgitt romanen “Smil”. Hvordan har Soudabeh Alishahis egen flukt påvirket henne som forfatter og menneske? Lars Petter Sveen er aktuell med romanen “Fem stjerner” som handler om fem unge mennesker på flukt. Hvordan nærmer Lars Petter Sveen seg dette temaet i sin bok? Hvordan forteller han historien om de fem barna som flykter fra fangenskap og tortur?

I Deichmans nye samtaleserie Kontekst, ser vi på aktuelle temaer i sammenheng med skjønnlitteraturen.
Arrangementet er gratis.

Gjester: Soudabeh Alishahi og Lars Petter Sveen
Ordstyrer: Simon Stranger

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.

Eventbilde: Klesmarked x Barcode Street Food
søndag
12:00

Klesmarked x Barcode Street Food

Barcode Street Food fyller Sceneområdet med stands og inviterer til et livlig klesmarked. Kom og gjør et godt kleskupp samtidig som du tar vare på miljøet.

Eventbilde: Østkanttorget
søndag
12:00

Østkanttorget

Gjør gode kupp på både gjenbruk og nytt! Salgsmarked på Vulkan med musikk og god stemning i regi av UngNorge!